AirfryerWeb voor Serious Request

AirfryerWeb voor Serious Request3FM Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Elk jaar proberen zij samen zoveel mogelijk geld op te halen voor een stille ramp. Dit jaar wordt door 3FM Serious Request geld ingezameld voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist.

AirfryerWeb wil ik graag in samenwerking met jullie ook een mooi bedrag doneren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een recept insturen.

Update: helaas was de actie niet zo’n succes en is er maar 1 recept ingestuurd. De € 4,- zijn natuurlijk gedoneerd aan Serious Request:
Serious Request Donatie

AirfryerWeb doneert per ingezonden recept

Om een steentje bij te dragen aan Serious Request 2016 doneert AirfryerWeb € 4,- per recept dat naar AirfryerWeb wordt ingezonden gedurende de actieperiode. We willen namelijk een mooi bedrag doneren aan Serious Request, en kunnen zo tegelijkertijd het aanbod van lekkere recepten voor de Airfryer uitbreiden.

Recept insturen

Waarom 4 euro?
Voor al € 4 kan een kind met longontsteking behandeld worden met een antibioticakuur voor 5 dagen.

Voorwaarden
Een recept telt mee voor de actie als:

 • Het recept een foto bevat van het uiteindelijke gerecht.
 • Het recept uit minimaal 3 ingrediënten en 3 stappen bestaat.
 • Het recept nog niet eerder op AirfryerWeb stond.

Simpele voorwaarden, dus stuur snel je recept in om het bedrag dat wij doneren te vergroten. Een uitleg van hoe je een recept kan insturen vind je hier. Mocht je toch nog problemen hebben laat het dan weten via de contactpagina.

Looptijd
De actieperiode waarbinnen het recept moet zijn ingestuurd loopt vanaf het moment dat de DJ’s het glazen huis ingaan tot en met 16:00 uur op 24-12-2016, de laatste dag van Serious Request. Het maximimale bedrag dat AirfryerWeb voor deze actie zal doneren is € 600,-. We hebben ook onze eigen actiepagina, indien je onze actie wil steunen kan je hier rechtstreeks een donatie maken naar het rode kruis: https://kominactie.3fm.nl/actie/airfryerweb-voor-serious-request.

De stille ramp: kindersterfte door longontsteking

Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

AirfryerWeb voor Serious Request

Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden.

Deze stille ramp speelt zich vooral af in de Hoorn van Afrika en ten zuiden van de Sahara, maar ook in landen als Ivoorkust. De mensen in deze gebieden zijn ontzettend arm. Er heerst veel armoede en er is nauwelijks kennis over de ziekte.

Vooral kinderen van vijf jaar en jonger in arme plattelandsgebieden zijn kwetsbaar. Hun weerstand is vaak slecht, waardoor ze sneller vatbaar zijn voor longontsteking. Wat ook niet meehelpt is dat veel arme gezinnen leven, slapen en koken in één ruimte. Als het eten binnenshuis wordt bereid op houtskool of mest, ontstaat er ongezonde rookvorming. In combinatie met slechte ventilatie kan dit dodelijk zijn.

Wat doet het Rode Kruis
Met een aantal doeltreffende oplossingen kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en behandelen. Het Rode Kruis ondersteunt vaccinatiecampagnes, leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen. Vrijwilligers informeren ouders over het belang van goede (borst)voeding, hygiëne en een rookvrij huis.

 • Voor € 3 geeft een Rode Kruis vrijwilliger voorlichting in de gemeenschap via huisbezoeken en bijeenkomsten over het belang van borstvoeding, voeding, goede hygiëne en schoon drinkwater
 • Voor € 15 krijgt een gezin met kinderen een waterfilter
 • Voor € 140 begeleiden Rode Kruis vrijwilligers een dag lang de vaccinaties en informeren zij mensen in de gemeenschap over de mogelijkheid om vaccinaties te ontvangen
 • Voor € 150 zorgt het Rode Kruis voor een zuurstof cilinder en zuurstofmaskers waarmee zieke kinderen met ademhalingsproblemen behandeld worden
 • Voor € 200 krijgt een afgelegen gemeenschap een lokaal transportmiddel (bijvoorbeeld een ezelkar) om tijdig naar een kliniek te kunnen gaan met een ziek kind

https://www.youtube.com/watch?v=jkMHzMi1i1c

2 comments on “AirfryerWeb voor Serious Request”

  • Wim Beantwoorden

   Dank je 🙂 Hopelijk een volgende keer meer succes, gelukkig was SR16 zelf een groot succes en is er in totaal een mooi bedrag opgehaald!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *