Airsmijter

Airsmijter

Heerlijke airsmijter! Makkelijk en snel te bereiden voor als ontbijt of lunch.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 4 broodjes

Ingrediënten
  

 • 4 Kaiserbroodjes (om af te bakken)
 • 4 Eieren
 • 4 plakken Kaas
 • Ham/kip/spek (naar keuze)

Instructies
 

 • Hol de vanaf kaiserbroodjes aan de bovenkant uit.
 • Leg in elk broodje een plakjes kaas.
 • Giet voorzichtig 1 ei per broodje erin.
 • Voeg naar eigen keuze wat ham/kip/spekblokjes toe. Voor de liefhebbers die er een boeren airsmijter met groente er van willen maken: kook je groentes eerst even voor.
 • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de broodjes daarna in 10 minuten af. Mocht je graag een doorbakken ei hebben, prik dan na 5 minuten even de eierdooier nog een keer door.

34 comments on “Airsmijter”

 1. Marion Beantwoorden

  Heerlijk, alleen heb ik het met 2 broidjes gedaan, de kapjes bewaard en deze de laatste 4 min mee in de airftyer, staat leuk, en heb 1 broodje met gewoon ei e.d. Gedaan en het andere broodje met 2 kwarteleitjes, hoef je minder brood weg te schrapen. Ook denk ik dat de baktijd naar 8 min kan met maar 2 kleine kaiserbroodjes. Maar het was voortreffelijk!

 2. Leendert Beantwoorden

  het uithollen van de broodjes is iets waar ik nog wat handigheid in moet krijgen, maar het is een heerlijk recept

 3. Naatje1960 Beantwoorden

  Net gemaakt. Of het broodje was te klein of het ei te groot…. Maar wat er overbleef was
  wel erg lekker!!

 4. Petra Beantwoorden

  Ben net in het bezit van de XL en heb zo juist 3 eieren ( m) op 120* 11 minuten gedaan en waren uitstekend!Kunnen als je het wat zachter wil nog een minuut korter ,Nu waren ze redelijk hard met een iets zachte dooier

 5. grejol Beantwoorden

  wanneer en voor wat gebruik je het mandje en voor wat alleen het pannetje.Of wordt voor alle recepten beiden gebruikt.bvd

 6. E. Tonnaer Beantwoorden

  werkt erg goed, heb dit apparaat sinds kort en ben erg blij ermee.
  het bakken van afbakbroodjes gaat prima en op deze manier met een eitje ook goed.

 7. Anneke Beantwoorden

  Vandaag me allereerste recept gemaakt met me nieuwe airfryser ik heb de air smijten gemaakt. Het ging prima en een heerlijk recept😊

 8. greet Beantwoorden

  Jammer lees te laat dat het afbak broodjes moesten zijn. ..haha breek mijn tanden bijna af 😣

  • Wim Beantwoorden

   Ligt er aan welke Airfryer je hebt. De digitale Airfryers geven het aan als het voorwerwarmen klaar is. Bij de Viva Airfryer moet je ongeveer 3 minuten aanhouden.

 9. Nico Grooten Beantwoorden

  Kan ook met een afbak stokbroodje niet te groot anders past het niet in de fryer #tip

 10. Rob Beantwoorden

  Wij hadden Kaiserbroodjes van de Jumbo met Medium eieren. Deze eieren waren al te groot. Als je het broodje verder uithold heb je niks meer van het broodje over. Na de bereidingstijd van 10 minuten waren de eieren nog snot van binnen. Dus nog ff zoeken naar de juiste grootte broodjes en eieren, wel erg lekker!

 11. Monique Beantwoorden

  Wij hebben de airfryer net een paar dagen in huis en zijn nu een beetje aan het experimenteren, maar dit recept was binnen ons gezin in ieder geval een groot succes te noemen!!

 12. Marieke Beantwoorden

  Heb 6 minie afbakbroodjes met 2 eieren gedaan het was erg makkelijk en héél lekker. Vandaag de air smijter proberen, bedankt voor de leuke recepten ik ben er blij mee

 13. Chris Beantwoorden

  Na 10 minuten op 180 graden waren de broodjes goed af gebakken maar de binnenkant van het ei nog rauw. Zelfs toen ik daarna nog 5 minuten op 140 heb gedaan. Het liep er gewoon uit toen ik hem open sneed. Help?

 14. Yolanda Stoer Beantwoorden

  Ohw ja, leuk! Alleen maak ik nu een foutje met een gewoon broodje ipv een afbakbroodje lees ik nu 😀 is wel gelukt hoor!

 15. Joanna Beantwoorden

  Ik heb de airfryer van inventum xl weet iemand hoeveel minuten ik dan aan moet houden ? Met een broodje ei? En zie ik dat goed ? Bakpapier in de airfryer? Kan dat ?

 16. joanna Beantwoorden

  vandaag, voor de eerste maal aifryer xl van Philips geprobeerd snede brood een rechthoekje uitgesneden en gevuld met ei ,heel erg lekker .Ben een leek maar hoop enkele eenvoudige receptjes te bemachtigen ik sta op regime om gezondheidsredenen.Graag enkele raadgevingen, waarvoor al mijn dank

 17. Ellenoek Beantwoorden

  Gister de airfryer van sint gekregen. Vanmorgen uitgeprobeerd met dit broodje.
  Ipv kaiserbroodje een afbakpistoletje. Dat ging prima. Ik merk wel dat het brood heel snel bruin word en doordat ik om die reden het broodje er na 5 a 6 minuten uit moest halen was het ei dan nog niet volledig gaar in mijn princess airfryer XXL. Hoewel ik wel van zachtgekookt/gebakken houd ga ik de temperatuur de volgende keer eens wat lager zetten.

  • Ellenoek Beantwoorden

   Daarbij zie ik op de foto dat het ei bijna de bovenkant van de broodjes raakt. Maar aangezien eieren uitzetten heb ik zoveel brood weggehaald dat het ei ruim onder de bovenkant bleef. Dat bleek perfect voor nu. Maar als het ei beter gestolt was had er waarschijnlijk nog meer brood uitgemoeten.

 18. Carina bos Beantwoorden

  Jammer dat je nergens kan lezen wat je moet doen als het niet goed.lukt met de eieren. Ze zijn nog snot en nu?

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept