Bananenbrood met appel en rozijn

Bananenbrood met appel en rozijn

Als opa appeltjes brengt van zijn appelboom gaan we aan de slag met dit bananenbrood uit de Airfryer.
2 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 porties

Ingrediënten
  

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 2 appels
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de Airfryer voor op 175 graden.
  • Klop de eieren met een snuf zout luchtig op (5 minuten).
  • Prak de bananen met een vork en voeg beetje bij beetje bij de eieren.
  • Meng het speltmeel met het bakpoeder en voeg het beetje bij beetje bij het bananenmengsel. Klopt het mengsel tot een smeuïge massa.
  • Snij de appels en meng ze met het kaneel.
  • Spatel de rozijnen en de appelstukjes door het deeg.
  • Smeer de bakvorm in en doe het deegmengsel er in.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 25 minuten gaar op 175 graden in de Airfryer. Je kan met een prikker testen of het brood gaar is of kijken of het mooi terug veert als je het lichtjes induwt (dan is het gaar).

Notities

Dit recept is bedacht door János Coulembier. János is een jonge getalenteerde Belgische healthy kok die actief is op social media. Omdat hij voor zijn gezondheid moet letten op wat hij eet is hij de succesvolle facebookpagina Samen werken met János aan een goede eet gewoonte gestart.
János probeert zoveel mogelijk gluten- en lactosevrij te eten, als ook suikerarm. Maar af en toe zondigen moet natuurlijk ook kunnen 😉
2 Opmerkingen
  1. 2 sterren
    Als je van een zwarte bovenkant en ongare onderkant houdt, zou ik de temperatuur van 175 graden aanhouden. Wil je een gare cake, dan zou ik deze bakken op 150 graden (of lager).

  2. Je kan het ipv met speltmeel ook met amandel meel maken dan heb je minder koolhydraten

    Laat een antwoord achter aan Irene Annuleer reactie

    Rating recept




    AirfryerWeb
    Logo