Bieten–kikkererwtenburgers

Bieten–kikkererwtenburgers

Bieten–kikkererwtenburgers

Deze gezonde groenteburger is een prima vervanger van de vleesburger. Daarnaast zijn ze ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Dit recept is afgeleidt van het recept voor Bieten–kikkererwtenburgers van The green happiness.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Porties 4 burgers

Ingrediënten
  

  • 250 gram Gekookte kikkererwten
  • 1 Rode ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 Rode biet (Geraspt, ongeveer 200-250 gram)
  • 1 eetlepel Appelazijn
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel Kardemom
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Stamp de kikkererwten in een kom fijn met een stamper.
  • Pers de knoflook fijn en snipper de rode ui. Fruit beide in een pan met een scheutje olijfolie totdat ze glazig worden.
  • Voeg de geraspte rode biet toe aan de pan en bak deze totdat deze gaar zijn (6-8 minuten).
  • Voeg het rode bietenmengsel, de sojasaus, het gemberpoeder, de kardemom en de appelazijn toe aan de kikkererwten. Mix totdat alles gelijk verdeeld is en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Haal het mandje uit de Airfryer en bedek deze met bakpapier. Laat ondertussen de Airfryer voorverwarmen op 200 graden (zonder mandje).
  • Verdeel het mengsel in vier gelijke porties, vorm hier burgers van en leg deze in het mandje op het bakpapier. Als de Airfryer is voorverwarmd kun je in 20 minuten de burgers bakken op 200 graden. Draai ze halverwege een keer om zodat ze aan beide kanten bruin bakken.

Notities

Serveertip: plaats de burgers op een bedje van sla, tomaat en komkommer of op een broodje.

2 comments on “Bieten–kikkererwtenburgers”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept