Blueberry Crumble met kokosslagroom

Blueberry crumble

Blueberry Crumble met kokosslagroom

Dit recept is gebaseerd op de blueberry crumle- en kokosslagroomrecepten van Rens Kroes uit het boek ‘Powerfood – Van Friesland naar New York’. Heerlijk om je dag mee te beginnen!
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Keuken Engels
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Blueberry crumble

  • 250 gram Blauwe bessen
  • 50 gram Walnoten/pecannoten
  • 35 gram Boekweitmeel
  • 20 gram Havermout
  • 20 gram Zonnebloempitten
  • 1 Citroen
  • 1.5 eetlepels Honing
  • 1 theelepels Wijnsteenbakpoeder
  • 1 eetlepels Kokosolie (gesmolten)
  • 1/2 theelepel Kaneelpoeder
  • 1 snufje Zeezout

Kokosslagroom

  • 1 blik Pure kokosmelk (400 ml, minimaal 12 uur in de koelkast)
  • 1 eetlepel Ahornsiroop
  • 1 mespunt Vanillepoeder (ongezoet)

Instructies
 

Blueberry crumble

  • Spoel de blauwe bessen schoon en doe ze in een kom.
  • Was de citroen en rasp de schil. Doe een theelepel van de citroenrasp bij de blauwe bessen. Knijp daarnaast een kwart citroen uit in de kom.
  • Voeg 10 gram boekweitmeel en het kaneelpoeder toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar en spatel het vervolgens in een ovenschaaltje dat in de Airfryer past.
  • Verwarm de Airfryer voor op 150ºC.
  • Hak de walnoten/pecannoten fijn en doe deze in een kom.
  • Voeg de gesmolten kokosolie samen met het boekweitmeel, de zonnebloempitten, het snufje zeezout, het resterende wijnsteenpakboeder, de havermout en de honing toe aan de kom.
  • Meng alles weer goed door elkaar en strooi het over het bosbessenmengsel.
  • Inmiddels zou de Airfryer voorverwarmt moeten zijn. Plaats de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de Airfryer.
  • Haal de crumble uit de Airfryer en laat ongeveer 15 minuten afkoelen.

Kokosslagroom

  • Zorg dat het blik kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast heeft gestaan. Als het koud genoeg is in de koelkast zal het room scheiden van het water, zet het blikje dus bij voorkeur onderin achter in de koelkast en schud het blikje niet!
  • Open het blik en schep de bovenste dikke laag met een lepel in een kom.
  • Voeg de ahornsiroop en het vanillepoeder toe en klop met een slogroomklopper/mixer/garde tot het een glad en romig geheel is geworden.
  • Plaats een goede lepel kokosslagroom op de blue berry crumble en geniet van je heerlijke ontbijtje!

Notities

Tip: je hoeft het kokoswater nieet weg te gooien, gebruik het bijvoorbeeld in een smoothie 🙂

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept