Ei uit de Airfryer, kan dat?

Op internet heb ik al flink wat berichten gezien van mensen die zich afvragen of ze een ei in de Airfryer kunnen bereiden. Ik heb het geprobeerd en zal in dit bericht het resultaat delen. Ik kan al wel vast zeggen dat het inderdaad kan! Lees hieronder hoe je je Airfryer in een Eifryer omtovert.

Gekookt ei uit de Airfryer

Ei in AirfryerAls eerste ben ik begonnen met een gekookt eitje. Uit voorzorg heb ik met een eierprikker een gaatje in het ei geprikt. Hiermee wordt voorkomen dat het ei in de Airfryer gaat barsten. De lucht in het ei zet namelijk uit als het warm wordt en kan nu via het gaatje ontsnappen.

De volgende stap was natuurlijk om het ei in de Airfryer te doen. De truc voor het koken van een ei in de Airfryer is om de Airfryer niet te laten voorverwarmen. Het ei kan dus in het koude mandje geplaatst worden. Stel vervolgens de Airfryer in op 120 graden en de tijd op 12 minuten voor een zacht eitje of 15 minuten voor een hard gekookt ei. Een hard gekookt ei heeft mijn voorkeur, dus ik ben voor 15 minuten gegaan.

Als de tijd om is hoef je het ei alleen nog te laten schrikken. Pas op, want de binnenkant van de Airfryer is natuurlijk ontzettend heet. Schep het ei met een lepel op en hou ‘m een zo’n 20 seconden onder de koude kraan. Hierdoor zal het ei niet verder stollen en is het ook makkelijker om het ei te pellen.

Vervolgens kun je genieten van je gekookte ei! Traditioneel uit een eierdopje, of heerlijk op brood met natuurlijk een beetje peper en zout.

Ei uit de Airfryer

Gebakken ei uit de Airfryer

Ei bakken in AirfryerNatuurlijk zijn er meerdere manieren om je eitje te bereiden, zo ook in de Airfryer. Na het succes met het gekookte ei heb ik ook geprobeerd een gebakken ei te bereiden in de Airfryer.

Breek het ei en giet het leeg in een bakje dat geschikt is voor in de oven (en dus de Airfryer). Strooi er voor de smaak vast wat peper en zout overheen. Laat de Airfryer voorverwarmen op 190 graden en plaats daarna het bakje in de Airfryer. Stel de tijd in op 10 minuten voor een heerlijk gebakken ei. Ik heb zelf na vijf minuten nog wat geraspte kaas toegevoegd.

Het gebakken ei is een beetje lastig uit het bakje te krijgen dat ik heb gebruikt, maar het resultaat smaakte er niet minder om!

Nog wat ideeën om toe te voegen:

52 comments on “Ei uit de Airfryer, kan dat?”

  1. Renske Beantwoorden

    Mijn ei had ik 12min op 160 Gr gedaan mooi hard maar ik vond mijn ei een beetje geel gekleurd aan de buitenkant niet wit zoals het hoord

    • sylvia Beantwoorden

      Klopt had ik ook en ze wilden niet echt pellen, nu moesten ze door de sla dus ik heb ze doormidden gehakt en uit gelepeld, smaak prima maar om dit zo op een broodje te serveren mmmmm, maar we proberen het gewoon nog een keer

    • Eddi Beantwoorden

      Heb het vandaag geprobeerd airfryer op 120° en 12min maar de eieren waren bijlange niet gekookt ze waren nog bijna rauw

    • Moniek Beantwoorden

      Ik heb net 2 eitjes gekookt in de Philips airfryer xl. 7 minuutjes op 160 graden. Geen gaatje erin geprikt want dat is niet nodig. Daarna ff onder de koude kraan laten schrikken en genieten maar. Kon ze goed schillen en waren echt perfect

      • Harriet Beantwoorden

        Zo doe ik het ook. 7 minuten op 160 graden, apparaat niet voorverwarmen. Ik de XL Airfryer en gebruik altijd L eieren.

    • Wim Wim Beantwoorden

      Waar zou je hem willen opslaan? Je zou het bericht via Facebook of Twitter kunnen delen zodat je ‘m altijd weer terug kunt vinden 🙂

  2. Marian Beantwoorden

    Inderdaad een idee. Dacht het via mijn mail op te slaan en dan in een receptenmap zodat ik het makkelijk kan terug vinden

  3. Debske Beantwoorden

    Op zondag ochtend doe ik mijn eitje, samen met de afbakbroodjes in de airfryer.
    8 minuten op 160 graden. Perfecte broodjes en perfecte eitjes!

  4. gretha Beantwoorden

    Waarom zou je in godsnaam een eitje koken in de airfryer????? Het duurt langer en voor de lijn hoef je het ook niet te doen, want je gebruikt geen vet.

    • Wim Wim Beantwoorden

      Je kan het bijvoorbeeld combineren met het afbakken van je broodjes, hierdoor sla je twee vliegen in een klap 🙂

      • Kim Beantwoorden

        Langer?

        Water laten koken en dan voor een hard gekookt ei 9min kom je op hetzelfde hoor!
        Ik had bij mijn spinazie geen gaspitje meer over dus de eitjes in de airfryer. 🙂

  5. Jannie Beantwoorden

    Is het ook mogelijk om bij recepten aan te geven of ze koolhydraatarm zijn, of misschien een aparte receptenrubriek aan te maken?

  6. Johan Beantwoorden

    Een ei kokenin de airfryer gaat als volg prik het ei en zet de tempratuur op160 graden en de tijd op 7,30min en je heb een heerleik slurp ei

  7. Theo Beantwoorden

    Vanmorgen geprobeerd een ei te bakken in de airfryer xl. Eitje gebroken en in de deksel gedaan van een glazen ovenschaal. 10 minuten op 160 graden. Het ei was niet in een geheel van het glas te verwijderen. Zag er ook een beetje geplastificeerd uit. De stukjes ei die ik er uit geschraapt heb smaakte wel goed. Weet iemand hoe ik een ei er in zijn geheel wel goed uit krijg?

    • Wim Wim Beantwoorden

      Heb je de ovenschaal ingevet met boter? Een andere manier is om een siliconenvorm te gebruiken, hier blijft niks aan vast kleven en deze kunnen ook in de Airfryer.

  8. Capra Beantwoorden

    4 eitjes in de airfryer gedaan. Op 120 graden. 2 eitjes op 13 min en 2 eitjes 2 min langer. Wel eerst even prikje erin. Ging prima!!
    Op de oude manier in een pannetje water; dat duurt ook een tijd. Eerst moet je het water koken en dan nog 4 min om eieren te koken. En pannetje moet weer schoon.
    Dank je wel Wim, voor de goede tips.

  9. Reina Siemons Beantwoorden

    Ik heb nu diverse keren eieren gekookt in de Airfryer. Ze zijn prima van smaak, maar altijd is het eiwit gelig en zijn ze moeilijk te pellen, ondanks direct koelen. Dus als ik visite heb zal ik ze op altijd op de gewone manier koken.

  10. Petra Beantwoorden

    Ben net in het bezit van de XL en heb zo juist 3 eieren ( m) op 120* 11 minuten gedaan en waren uitstekend!Kunnen als je het wat zachter wil nog een minuut korter ,Nu waren ze redelijk hard met een iets zachte dooier

  11. Magda Beantwoorden

    Ik heb net eieren gekookt in de airfryer 9 min. op 180 graden na spoelen in koud water is het ei perfekt tegen hard aan dus zelf de tijd aanpassen naar boven of beneden

  12. Rob Zorn Beantwoorden

    15 minuten voor een ei, dan kan je beter gewoon koken is veel sneller, ik ben weg geweest voor een Airfryer xl maar de prijs van het apparaat gaat ook nergens over en wat dat ding doet kan je oven ook. Groet Rob

  13. Tineke Beantwoorden

    Als je een eitje ‘ bakt’ hoef je dan niet de dooier stuk te prikken? ( Om uit elkaar spatten te voorkomen?)

  14. Thomas Beantwoorden

    Hallo ik had een vraag ik had gisteren eieren gekookt 9 minuuten op 180 graden om ze hartgekookt te krijgen maar ze waren veel te zagt zelfs de dooier was niet gestolt en ook er een gaatje er in geprikt wat moet ik doen of doe ik verkeert

  15. Tonnie Beantwoorden

    ik heb 2 eieren met kastanjechampignons en een tomaat in een ovenvast schaaltje gedaan,
    wel van te voren het schaaltje nat gemaakt, maar ik denk de volgende keer even een klein beetje in smeren met olie.
    het is goed gelukt

  16. sandoria Beantwoorden

    Het zal er ook aan liggen hoe koud het ei is. Mijn ijskast staat altijd op een lage temperatuur. Ons huis is erg warm.

  17. Bassie Beantwoorden

    Gister een gebakken eitje geprobeerd te maken. Vond het tegenvallen op de manier zoals die hier beschreven staat. Hele harde dooier, dat was eigenlijk niet lekker. Beetje jammer aangezien als je gewoon uit de pan bakt, de dooier veel zachter is bij een gebakken eitje. Is daar iets aan te doen?

  18. Marian Beantwoorden

    Mijn eitjes waren ook perfect gekookt, alleen ook een beetje geel en ondanks het laten schrikken niet of nauwelijks te pellen.

  19. ingrid Beantwoorden

    Vandaag voor het eerst mijn nwe airfryer XXL gekregen en uitgeprobeerd. Eén eitje ‘gekookt’ op 120* 13 minuten met een gaatje in het ei, Ik heb de Airfryer niet voorverwarmd, maar het is een prima gelukt hard gekookt ei en het pellen ging makkelijk! Ik denk dat het zelfs nog iets korter kan, dooier was goed!

  20. Rita Beantwoorden

    M ei 8 min. op 160 graden en een L ei 9 min. op 160 graden airfryer(xxl) niet voorverwarmd en geen gaatje ingeprikt.
    Eieren daarna laten schrikken. Perfect hardgekookte eitjes, voor zachte eieren tijd 1 min. verkorten.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *