Ei uit de Airfryer, kan dat?

Op internet heb ik al flink wat berichten gezien van mensen die zich afvragen of ze een ei in de Airfryer kunnen bereiden. Ik heb het geprobeerd en zal in dit bericht het resultaat delen. Ik kan al wel vast zeggen dat het inderdaad kan! Lees hieronder hoe je je Airfryer in een Eifryer omtovert.

Gekookt ei uit de Airfryer

Als eerste ben ik begonnen met een gekookt eitje. Uit voorzorg heb ik met een eierprikker een gaatje in het ei geprikt. Hiermee wordt voorkomen dat het ei in de Airfryer gaat barsten. De lucht in het ei zet namelijk uit als het warm wordt en kan nu via het gaatje ontsnappen.

De volgende stap was natuurlijk om het ei in de Airfryer te doen. De truc voor het koken van een ei in de Airfryer is om de Airfryer niet te laten voorverwarmen. Het ei kan dus in het koude mandje geplaatst worden. Stel vervolgens de Airfryer in op 120 graden en de tijd op 12 minuten voor een zacht eitje of 15 minuten voor een hard gekookt ei. Een hard gekookt ei heeft mijn voorkeur, dus ik ben voor 15 minuten gegaan.

Als de tijd om is hoef je het ei alleen nog te laten schrikken. Pas op, want de binnenkant van de Airfryer is natuurlijk ontzettend heet. Schep het ei met een lepel op en hou ‘m een zo’n 20 seconden onder de koude kraan. Hierdoor zal het ei niet verder stollen en is het ook makkelijker om het ei te pellen.

Vervolgens kun je genieten van je gekookte ei! Traditioneel uit een eierdopje, of heerlijk op brood met natuurlijk een beetje peper en zout.

Gebakken ei uit de Airfryer

Natuurlijk zijn er meerdere manieren om je eitje te bereiden, zo ook in de Airfryer. Na het succes met het gekookte ei heb ik ook geprobeerd een gebakken ei te bereiden in de Airfryer.

Breek het ei en giet het leeg in een bakje dat geschikt is voor in de oven (en dus de Airfryer). Strooi er voor de smaak vast wat peper en zout overheen. Laat de Airfryer voorverwarmen op 190 graden en plaats daarna het bakje in de Airfryer. Stel de tijd in op 10 minuten voor een heerlijk gebakken ei. Ik heb zelf na vijf minuten nog wat geraspte kaas toegevoegd.

Het gebakken ei is een beetje lastig uit het bakje te krijgen dat ik heb gebruikt, maar het resultaat smaakte er niet minder om!

Nog wat ideeën om toe te voegen:

  • Ham: alleen even laten opwarmen, dus zo’n twee minuten voor tijd toevoegen.
  • Champignons: snij in kleine plakjes en voeg toe aan het ei voor het in de Airfryer gaat.
  • Tomaat: haal de harde binnenkant er uit en snij in blokjes of plakjes. Vanaf het begin toevoegen aan het ei.

 

Heb je zelf wel eens een ei bereid in de Airfryer? Laat in een reactie weten hoe het bij jou ging.

56 Opmerkingen
 1. Mijn ei had ik 12min op 160 Gr gedaan mooi hard maar ik vond mijn ei een beetje geel gekleurd aan de buitenkant niet wit zoals het hoord

  • Ik heb net 2 eitjes gekookt in de Philips airfryer xl. 7 minuutjes op 160 graden. Geen gaatje erin geprikt want dat is niet nodig. Daarna ff onder de koude kraan laten schrikken en genieten maar. Kon ze goed schillen en waren echt perfect

   • Zo doe ik het ook. 7 minuten op 160 graden, apparaat niet voorverwarmen. Ik de XL Airfryer en gebruik altijd L eieren.

  • Heb het vandaag geprobeerd airfryer op 120° en 12min maar de eieren waren bijlange niet gekookt ze waren nog bijna rauw

  • Klopt had ik ook en ze wilden niet echt pellen, nu moesten ze door de sla dus ik heb ze doormidden gehakt en uit gelepeld, smaak prima maar om dit zo op een broodje te serveren mmmmm, maar we proberen het gewoon nog een keer

  • Zoals je op de foto ziet had ik daar geen last van, misschien had je net pech met dat ei?

 2. Hoe kan ik dit recept ergens opslaan?

  • Waar zou je hem willen opslaan? Je zou het bericht via Facebook of Twitter kunnen delen zodat je ‘m altijd weer terug kunt vinden 🙂

 3. Inderdaad een idee. Dacht het via mijn mail op te slaan en dan in een receptenmap zodat ik het makkelijk kan terug vinden

 4. Op zondag ochtend doe ik mijn eitje, samen met de afbakbroodjes in de airfryer.
  8 minuten op 160 graden. Perfecte broodjes en perfecte eitjes!

 5. 4 min op 180 levert ook lekker eitje en broodje

 6. Waarom zou je in godsnaam een eitje koken in de airfryer????? Het duurt langer en voor de lijn hoef je het ook niet te doen, want je gebruikt geen vet.

  • Je kan het bijvoorbeeld combineren met het afbakken van je broodjes, hierdoor sla je twee vliegen in een klap 🙂

   • Langer?

    Water laten koken en dan voor een hard gekookt ei 9min kom je op hetzelfde hoor!
    Ik had bij mijn spinazie geen gaspitje meer over dus de eitjes in de airfryer. 🙂

 7. Is het ook mogelijk om bij recepten aan te geven of ze koolhydraatarm zijn, of misschien een aparte receptenrubriek aan te maken?

 8. Appelflappen gemaakt,maar waren niet crokant,slap net of ze een paar dagen oud waren,wat deed ik verkeerd ?

 9. Een ei kokenin de airfryer gaat als volg prik het ei en zet de tempratuur op160 graden en de tijd op 7,30min en je heb een heerleik slurp ei

 10. Vanmorgen geprobeerd een ei te bakken in de airfryer xl. Eitje gebroken en in de deksel gedaan van een glazen ovenschaal. 10 minuten op 160 graden. Het ei was niet in een geheel van het glas te verwijderen. Zag er ook een beetje geplastificeerd uit. De stukjes ei die ik er uit geschraapt heb smaakte wel goed. Weet iemand hoe ik een ei er in zijn geheel wel goed uit krijg?

  • Heb je de ovenschaal ingevet met boter? Een andere manier is om een siliconenvorm te gebruiken, hier blijft niks aan vast kleven en deze kunnen ook in de Airfryer.

 11. 4 eitjes in de airfryer gedaan. Op 120 graden. 2 eitjes op 13 min en 2 eitjes 2 min langer. Wel eerst even prikje erin. Ging prima!!
  Op de oude manier in een pannetje water; dat duurt ook een tijd. Eerst moet je het water koken en dan nog 4 min om eieren te koken. En pannetje moet weer schoon.
  Dank je wel Wim, voor de goede tips.

 12. Middelgroot ei 12 minuten op 120 graden ging prima
  Wel een gaatje erin geprikt!

 13. Ik heb nu diverse keren eieren gekookt in de Airfryer. Ze zijn prima van smaak, maar altijd is het eiwit gelig en zijn ze moeilijk te pellen, ondanks direct koelen. Dus als ik visite heb zal ik ze op altijd op de gewone manier koken.

 14. Ben net in het bezit van de XL en heb zo juist 3 eieren ( m) op 120* 11 minuten gedaan en waren uitstekend!Kunnen als je het wat zachter wil nog een minuut korter ,Nu waren ze redelijk hard met een iets zachte dooier

 15. Ik heb net eieren gekookt in de airfryer 9 min. op 180 graden na spoelen in koud water is het ei perfekt tegen hard aan dus zelf de tijd aanpassen naar boven of beneden

 16. 15 minuten voor een ei, dan kan je beter gewoon koken is veel sneller, ik ben weg geweest voor een Airfryer xl maar de prijs van het apparaat gaat ook nergens over en wat dat ding doet kan je oven ook. Groet Rob

 17. Als je een eitje ‘ bakt’ hoef je dan niet de dooier stuk te prikken? ( Om uit elkaar spatten te voorkomen?)

 18. Hallo ik had een vraag ik had gisteren eieren gekookt 9 minuuten op 180 graden om ze hartgekookt te krijgen maar ze waren veel te zagt zelfs de dooier was niet gestolt en ook er een gaatje er in geprikt wat moet ik doen of doe ik verkeert

 19. ik heb 2 eieren met kastanjechampignons en een tomaat in een ovenvast schaaltje gedaan,
  wel van te voren het schaaltje nat gemaakt, maar ik denk de volgende keer even een klein beetje in smeren met olie.
  het is goed gelukt

 20. 3 eieren gekookt in de Airfryer XL op 15 minuten 120 graden en deze waren perfect.

 21. Het zal er ook aan liggen hoe koud het ei is. Mijn ijskast staat altijd op een lage temperatuur. Ons huis is erg warm.

 22. Gister een gebakken eitje geprobeerd te maken. Vond het tegenvallen op de manier zoals die hier beschreven staat. Hele harde dooier, dat was eigenlijk niet lekker. Beetje jammer aangezien als je gewoon uit de pan bakt, de dooier veel zachter is bij een gebakken eitje. Is daar iets aan te doen?

 23. Waarom moet er een gat in het ei???
  Als je ‘m in water kookt zet de lucht die er in zit toch ook uit??

 24. Mijn eitjes waren ook perfect gekookt, alleen ook een beetje geel en ondanks het laten schrikken niet of nauwelijks te pellen.

 25. Vandaag voor het eerst mijn nwe airfryer XXL gekregen en uitgeprobeerd. Eén eitje ‘gekookt’ op 120* 13 minuten met een gaatje in het ei, Ik heb de Airfryer niet voorverwarmd, maar het is een prima gelukt hard gekookt ei en het pellen ging makkelijk! Ik denk dat het zelfs nog iets korter kan, dooier was goed!

 26. M ei 8 min. op 160 graden en een L ei 9 min. op 160 graden airfryer(xxl) niet voorverwarmd en geen gaatje ingeprikt.
  Eieren daarna laten schrikken. Perfect hardgekookte eitjes, voor zachte eieren tijd 1 min. verkorten.

 27. Airfryer (niet xl/xxl o.i.d.) voorverwarmd op 120 graden. 2 M eitjes 8 / 8,5 minuten zonder voorprikken in de airfryer. Naderhand laten schrikken. Perfect zachtgekookte eitjes.

 28. Misschien hoort dit verhaal dat ik ergens anders neerzette wel hier… ik denk dat het erg uitzoeken is voor je als je een andere Airfryer hebt dan de Philips XL, waar veel recepten op gebaseerd zijn? Ik heb hem pas een paar dagen 🙂
  =========
  Ik heb in de (Montana ceramic XL) airfryer net 6 croissantbroodjes (Danerolles maar dan van de Lidl) net 6 broodjes gebakken op het Philips XL rooster, samen met 3 te koken eieren. Voor ons de perfecte tijden: 12 minuten op 160 graden, na 10 minuten zijn de medium-eitjes (het wit is niet vloeibaar) klaar, broodjes omkeren. Na 12 minuten is het hardgekookt ei klaar en de broodjes ook. 🙂 Heb eerst 8 minuten geprobeerd maar dat ei was nog gewoon vloeibaar in de Montana… Normaal moeten deze broodjes op hogere temperaturen maar omdat je ze nu langer bakt dan je anders zou doen in een Airfryer worden ze ook goed gaar.

 29. Frank
  Ik heb een Tefal XXL EY701D en ben benieuwd naar het volgende:
  Heb een set accesoires gekocht bestemd voor deze airfryer.
  Hier bij zit ook een bakvorm hoog en laag.
  Ik denk dat het de bedoeling is om het rooster dat op de bodem ligt er altijd in moet blijven i.v.m. de luchtstroom.
  Ik zet dus het bakvorm (laag) op het rooster en doe er een eitje in.
  Het apparaat volgens het schema ingesteld en toen werd mijn eitje inclusief bakvorm door het hele apparaat gejaagd.
  Nu past bakvorm laag precies in bakvorm hoog. dus mijn vraag: moet bakvorm laag altijd in bakvorm hoog geplaatst worden,
  alvorens het te gebruiken ?
  Vind het raar dat je nergens fatsoenlijke instructiefilmpjes van deze tefal kan vinden.

  Laat een reactie achter

  AirfryerWeb
  Logo