Facebookgroepen voor Airfryer-gebruikers

De Airfryer is een veelzijdig apparaat waarin een hoop verschillende gerechten kunnen worden bereidt. Omdat de Airfryer zo handig is en je er veel mee kunt zijn er op Facebook meerdere pagina’s en groepen waar je terecht kan voor recepten, vragen en tips. Eerder plaatsten we al een overzicht van de grootste facebookpagina’s over de Airfryer. In dit bericht een overzicht van de grootste Nederlandstalige facebookgroepen met tips en recepten voor de Airfryer.

Facebookgroepen zijn privéruimten waar je updates, foto’s of documenten kunt delen met de groepsleden. Op Facebook zijn inmiddels een hoop groepen te vinden die zichten richten op mensen die een Airfryer bezitten. In deze groepen stelt men vragen over de Airfryer en worden recepten en tips gedeeld. Vaak zijn de groepen gesloten zodat alleen mensen die toegang hebben een bericht kunnen plaatsen. Dit is vooral bedoelt om spammers tegen te gaan, in de praktijk wordt iedereen geaccepteerd. Sommige groepen hebben wel meer dan 10.000 leden.

Als je AirfryerWeb wil volgen op Facebook dan kan dat via de Facebookpagina van AirfryerWeb.

Philips Airfryer bak avonturen

De Philips Airfryer bak avonturen-groep is met ruim 16.000 leden de grootste Facebookgroep voor Nederlanders en Belgen. De groep wordt beheerd door Marc Jacobs en Maruska Barendse. Door het grote aantal leden is er altijd wel wat te beleven in deze groep. Per dag worden er dan ook tientallen nieuwe berichten en nog meer reacties geplaatst. Als je een vraag stelt in deze groep kun je er dan ook wel vanuit gaan dat deze binnen een paar minuten wordt beantwoord.

Bij de bestanden van de groep vind je een groot aantal recepten die door verschillende gebruikers in de groep zijn geplaatst. Door een van de actieve leden in de groep zijn deze ook nog eens samengevat in een handig bestand dat je thuis kan uitprinten. Op deze manier heb je altijd je Airfryer-recepten bij de hand. Om de boel overzichtelijk te houden zijn de beheerders ook een website begonnen: airfryer.bakavonturen.club. Op deze pagina kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van deze groep.

Link naar de groep: Philips Airfryer bak avonturen.

Airfryer receptenruil

Deze groep voor het ruilen van Airfryerrecepten heeft op het moment van schrijven ruim 13.500 leden. Deze grote groep wordt beheerd door Diana Kors. Zij noemde de groep “net een klein dorp”. Hierbij moet je dan wel denken aan een dorp waarin iedereen een Airfryer heeft en hier over wil praten. Dankzij het grote aantal leden in de groep worden hier ook vele berichten per dag geplaatst en kun je er zeker van zijn dat je vragen beantwoord worden. Ook deze groep heeft een bestandenpagina waarin je een groot aantal recepten kan vinden.

Link naar de groep: Airfryer receptenruil.

Airfryer & Weight Watchers

De Airfryer & Weight Watchers-groep is opgericht door Stefanie Lauwaert en heeft bijna 5.000 leden. Volgens de beschrijving is het doel van deze groep “elkaar inspireren om lekkere, vetvrije gerechtjes te maken in de Airfryer”.

Weight Watchers is gelinkt aan een dieet dat bestaat uit een puntensysteem. Elk onderdeel van de maaltijd bevat een bepaald aantal punten. Over een bepaalde tijd gemeten dien je niet meer dan een bepaald aantal punten te eten. In deze groep wordt dan ook vaak besproken hoeveel punten een recept waard is binnen het Weight Watchers dieet. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat er in deze groep vooral relatief gezonde gerechten voor in de Airfryer voorbij komen.

Link naar de groep: Airfryer & Weight Watchers.

Airfryer recepten

De Airfryer recepten-groep wordt beheerd door Monique ten Hoeve en is alleen bedoelt om recepten te plaatsen. Om die reden worden berichten zonder een (link naar) een recept ook gelijk verwijdert. Een voordeel hiervan is dat de groep overzichtelijk blijft en je niet steeds dezelfde vragen voorbij ziet komen. Hier staat echter wel tegenover dat er in deze groep minder discussie is en er verder geen tips worden gedeeld. Op het moment van schrijven beschikt de groep over bijna 5.000 leden. In de groep worden gemiddeld zo’n vijf tot tien recepten per week geplaatst.

Link naar de groep: Airfryer recepten.

Marietje`s Airfryer en multicooker bak plezier

Ooit begon deze groep als een groep gericht op de Airfryer, maar inmiddels is de Multicooker er ook bijgenomen. De Marietje`s Airfryer en multicooker bak plezier-groep is opgericht door Marietje Menning en heeft inmiddels al meer dan 3.000 leden. Ook deze groep bevat een grote lijst aan recepten bij de bestanden. Een bekend recept van de oprichtster van de groep is “een Marietje”. “Een Marietje” is een plak bladerdeeg in een schaaltje, met daarin een eitje, spek/ham en een plakje kaas, gebakken in de Airfryer.

Link naar de groep: Marietje`s Airfryer en multicooker bak plezier.

4 Opmerkingen
 1. Waarom gaan mijn rundvlees kroketten kapot en worden ze niet bruin weet iemand dat?

  • Waarschijnlijk bak je ze te lang in de Airfryer als ze kapot gaan. Je kan een kleine beetje olie over de kroketten sprayen om ze een bruiner kleurtje te geven. In principe zou de smaak zonder het bruine kleurtje ook prima moeten zijn.

 2. Hoeveel weight watchers punten bevat frietjes maken mer de airfryer

  • Ligt er aan welke frietjes je gebruikt. Aviko super crunch oven friet is bijvoorbeeld 5 punten per 100 gram, terwijl Aviko oma smul friet 4 punt per 100 gram is. Meer informatie kun je natuurlijk in de bovengenoemde Facebookgroep vinden 🙂

  Laat een reactie achter

  AirfryerWeb
  Logo