Frisse gepofte zoete aardappel

Frisse gepofte zoete aardappel

Frisse gepofte zoete aardappel

Een lekker frisse gevulde zoete aardappel met feta, koriander en limoen. Dit recept is gebaseerd op het recept van Culy.nl en heb ik aangepast voor de Airfryer. Door de aardappel te poffen in de Airfryer is je maaltijd nog sneller klaar!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 Zoete aardappels
  • 1 bosje Koriander
  • 1/2 Rode peper
  • 1/2 Limoen
  • 75 gram Feta
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en prik met een vork enkele gaatjes in de zoete aardappels.
  • Als de Airfryer is voorverwarmt leg je de zoete aardappels hier in en stel je de tijd in om 30 minuten.
  • Ontdoe de rode peper van de pitjes en hak deze samen met de koriander fijn. Halveer ook vast de limoen en verkruimel de feta.
  • Als het half uur om is kun je de aardappels uit de Airfryer halen. Halveer ze en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Meng het vruchtvlees met de peper, feta en koriander. Voeg ook het sap van de halve limoen en naar smaak peper en zout toe.
  • Schep het mengsel weer terug in de schillen van de zoete aardappels.
  • Zet de Airfryer opnieuw aan op 180 graden en verwarm het gerecht in 5 minuten nog even op.

1 comment on “Frisse gepofte zoete aardappel”

  1. jannie stienstra Beantwoorden

    Ik maak regelmatig een gepofte zoete aardappel maar het nadeel is dat zo’n aardappel wel een uur in de oven moet maar….NIET in de Airfryer….GEWELDIG apparaat. Bedankt vvor het recept.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept