
Gebakken Ananas met Honing en Kaneel
Een heerlijk dessert voor na een goede maaltijd: gebakken ananas met honing en kaneel. Serveer met een schepje Griekse yoghurt of een bolletje ijs.
Ingrediënten
- 1 Ananas
- 5 eetlepels Honing
- 3 theelepels Kaneel
- 2 theelepel Citroensap
Instructies
- Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en zet de ananas rechtop.
- Snij met een scherp mes verticaal de schil van de ananas. Haal eventuele achterbleven stukjes van de kroontjes weg aangezien deze niet lekker smaken.
- Snij de ananas verticaal in 8 stukken. Verwijder vervolgens de harde kern aan de binnenkant van de ananas.
- Meng in een kommetje de honing, het citroensap en de kaneel.
- Smeer de ananas in met het mengsel.
- Haal het mandje uit de Airfryer en laat de Airfryer op 180 graden voorverwarmen.
- Leg een stuk bakpapier in het mandje waarbij aan alle kanten nog ongeveer een centimeter overblijft van de rand. Leg de ananas op het bakpapier.
- Als de Airfryer is voorverwarmd kan het mandje weer worden teruggeplaatst. Stel de tijd in op 15 minuten.
- Serveer de ananas warm, eventueel met een bolletje ijs of een schepje Griekse yoghurt.
4 comments on “Gebakken Ananas met Honing en Kaneel”