Gevulde avocado met ei en zalm

Gevulde avocado met ei en zalm

Deze heerlijke gevulde avocado met ei en zalm uit de oven maak je gemakkelijk in de Airfryer. Dit koolhydraatarme gerecht is lekker als ontbijt of lunch.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 avocado
  • 2 Eitjes
  • 50 gram Gerookte zalm
  • Verse dille
  • Peper

Instructies
 

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
  • Snij met een scherp mes de avocado om de pit over de lengte doormidden. Pak beide kanten van de avocado en draai ze in tegengestelde richting om beide kanten van elkaar te halen.
  • Verwijder de pit en maak de holtes aan beide kanten iets groter.
  • Leg in de holtes van de avocado een plak zalm.
  • Tik de eitjes voorzichtig open en giet het eigeel met wat eiwit in de beide helften.
  • Bestrooi de avocado met wat peper. Mocht je nog wat zalm over hebben kun je dit in snippers snijden en er ook overheen doen.
  • Plaats de beide helften in de voorverwarmde Airfryer. Mochten ze niet goed blijven liggen kun je een dun stukje van de onderkant afsnijden zodat deze vlak wordt. Na 10 minuten kun je genieten van je koolhydraatarme maaltijd! Garneer met een klein beetje dille.

Notities

Tip: de uitgeschepte avocado hoef je natuurlijk niet weg te gooien. Je kan het vast eten, eventueel op een cracker, of verwerken in een salade.
2 Opmerkingen
  1. Vandaag gemaakt, maar……..niet echt een succes. Het eiwit slingerde door de hetelucht circulatie door de airfryer heen. ((( m.a.g. dat ik heel veel schoonmaak werk had want ook het verwarmingselement zat helemaal onder het eruit geslingerde ei. Gelukkig had ik tussentijds gekeken anders was de “schade” nog groter geweest. Heb het verder nog eén min. 30 sec. In de magnetron gegaard op 270° . De smaak is lekker maar het werk niet waard, jammer.

    • Vervelend om te horen Petra. Welke Airfryer heb je? Ik heb zelf dit recept natuurlijk ook geprobeerd en zoals je op de afbeelding kunt zien had ik geen problemen met de bereiding.

    Laat een antwoord achter aan Wim Annuleer reactie

    Rating recept




    AirfryerWeb
    Logo