Gezonde havermout-appelkoeken

Gezonde havermout-appelkoeken

Dit recept voor appelkoeken van havermout komt van de website "Uit Paulines keuken" en is geschikt gemaakt voor de airfryer. Qua structuur zit de uiteindelijke koek tussen cake en een koek in. Ik vond hem erg lekker en hij vult enorm!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 4 Koeken

Ingrediënten
  

  • 125 gram havermout
  • 1 hele Goudreinet
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl Kaneel
  • 1 snufje Zout

Instructies
 

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
  • Doe de havermout en het ei in een hakmolentje en mix de havermout fijn.
  • Doe vervolgens de appel in stukjes / kaneel / zout en gesmolten kokosolie erbij en mix nog even totdat je een smeuïg mengsel krijgt.
  • Maak wat bakpapier nat en doe dit in de vorm die je gaat gebruiken .
  • Doe hierna het mengsel in de met bakpapier beklede vorm tot zo'n 2,5 tot 3 cm hoog. Ik heb het geheel zelf in 2x gebakken.
  • Vervolgens voor 25 minuten in de Airfryer en smullen maar!

Notities

Ik heb het in een mini springvorm gedaan die zo in de airfryer past . Ik heb een staafmixer met hakmolentje gebruikt, alles fijnmalen in een keukenmachine kan ook.

3 comments on “Gezonde havermout-appelkoeken”

  1. eline Beantwoorden

    Je hoeft hem niet klaar te maken, gewoon zo uit de verpakking in het hakmolentje doen samen met het ei.

  2. elles Beantwoorden

    Okay,…dank Eline for je snelle antwoord. Ik deed dat, maar dan krijg ik een dikke droge klont waar je (ik althans)
    helemaal niets mee kunt doen. Heb het maar weggegooid. Vervolgens de havermout klaargemaakt zoals op de verpakking, even koken met water,….maar dan krijg je een hele natte pudding na het bakken hahahahaha. Ik heb de havermout van de AH gekocht. Vezelrijke fijne vlokken.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept