Kip-mangospiesen met sperziebonen en krieltjes

Kip-mangospiesen met sperziebonen en krieltjes

De combinatie van kip en mango aan een spies is heerlijk. De sperziebonen en krieltjes passen hier goed bij.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Avondmaaltijd
Keuken Hollands
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram Krieltjes
  • 400 gram Sperziebonen
  • 1 Mango
  • 2 Kipfilet
  • 2 Sjalotjes
  • 1 teen Knoflook
  • 2 eetlepels Room
  • 3 theelepels Honing
  • 4 Spiesen
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 3 theelepels Kerriepoeder
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Laat de spiesen eerst ongeveer een half uur in het water weken zodat ze niet verbranden in de Airfryer.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Maak de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Dop ook de sperziebonen en halveer ze.
  • Als de Airfryer is voorverwarmt kunnen de krieltjes er in. Stel de tijd in op 10 minuten.
  • Kook ondertussen ook de sperziebonen in 8 minuten gaar.
  • Schil de mango en snijd deze in blokjes.
  • Snij de kipfilet in vergelijkbare blokjes en wrijf ze in met peper en zout.
  • Spies om en om de kipblokjes en de mango op de spiesen. Bewaar de overgebleven mango, deze kunnen later bij de sperziebonen.
  • Als de krieltjes klaar zijn kunnen de kipblokjes in 10 minuten op 180 graden in de Airfryer worden bereidt.
  • Snij de sjalotjes fijn en pel de knoflook. De knoflook kun je fijnsnijden of persen.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook in ongeveer 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de krieltjes, sperziebonen, overgebleven mango, room en kerrie toe aan de sjalotjes en bak deze nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Als het goed is zijn de spiesen inmiddels ook klaar. Schenk hier de honing over en serveer met de krieltjes en groenten.
Laat zelf als eerste een reactie achter

      Laat een reactie achter

      Rating recept




      AirfryerWeb
      Logo