
Kip-mangospiesen met sperziebonen en krieltjes
De combinatie van kip en mango aan een spies is heerlijk. De sperziebonen en krieltjes passen hier goed bij.
Ingrediënten
- 400 gram Krieltjes
- 400 gram Sperziebonen
- 1 Mango
- 2 Kipfilet
- 2 Sjalotjes
- 1 teen Knoflook
- 2 eetlepels Room
- 3 theelepels Honing
- 4 Spiesen
- 2 eetlepels Olijfolie
- 3 theelepels Kerriepoeder
- Peper
- Zout
Instructies
- Laat de spiesen eerst ongeveer een half uur in het water weken zodat ze niet verbranden in de Airfryer.
- Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
- Maak de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Dop ook de sperziebonen en halveer ze.
- Als de Airfryer is voorverwarmt kunnen de krieltjes er in. Stel de tijd in op 10 minuten.
- Kook ondertussen ook de sperziebonen in 8 minuten gaar.
- Schil de mango en snijd deze in blokjes.
- Snij de kipfilet in vergelijkbare blokjes en wrijf ze in met peper en zout.
- Spies om en om de kipblokjes en de mango op de spiesen. Bewaar de overgebleven mango, deze kunnen later bij de sperziebonen.
- Als de krieltjes klaar zijn kunnen de kipblokjes in 10 minuten op 180 graden in de Airfryer worden bereidt.
- Snij de sjalotjes fijn en pel de knoflook. De knoflook kun je fijnsnijden of persen.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook in ongeveer 2 minuten.
- Voeg vervolgens de krieltjes, sperziebonen, overgebleven mango, room en kerrie toe aan de sjalotjes en bak deze nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Als het goed is zijn de spiesen inmiddels ook klaar. Schenk hier de honing over en serveer met de krieltjes en groenten.