Leidschendammertje

Leidschendammertje

Dit is een variatie op de bekende Portugese Pasteis de Nata. Maar omdat de bereiding en uiteindelijke resultaat anders zijn noem ik het anders.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 22 minuten
Porties 6 portie's

Ingrediënten
  

  • 6 sneetjes brood
  • 125 g halfvolle melk
  • 2 eigeel
  • 15 g tarwebloem
  • 60 g Suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl citroen extract

Instructies
 

  • Zet de Airfryer op 200 graden om voor te verwarmen.
  • Snij de korst van de brood af en druk het plat, bekleed de vormpjes met het brood zodat het volledig is bedekt het zou ongeveer 10 g brood zijn.
  • Neem een blender en doe eerst de natte ingrediënten en daar boven de droge ingrediënten in de blender en alles goed mengen.
  • Vul nu de beklede vormpjes met de mengsel en in de Airfryer met vlamverdeler
  • Na ongeveer 7 minuten in de Airfryer zijn ze klaar. Als de bovenkant er verbrand uit begint te zien.

Notities

Alles is naar eigen smaak. Als je de citroen smaak of vanille niet lekker vind laat je het weg.
Ik gebruik meestal oud brood zowel wit als bruin wel moet je het dezelfde dag eten anders kun je beter de brood vervangen voor bladerdeeg .
Het belangenrijkste is de vulling die moet zijdezacht zijn , in Portugal zijn er 2 soort liefhebbers die van de bodem en die van de vulling ik ben een liefhebber van de vulling dus vandaar deze recept .
Ik heb heel vaak de Portugese Pasteis de Nata gemaakt maar de enige keer dat het lukt is als je de volle recept gebruikt van 24 portie's en ook dan is de vulling niet naar mijn smaak en zijdezacht, deze zijn perfect alleen niet zoals je het zou moeten maken ook zijn de aangepast met oog op calorie en gezondheid.
Laat zelf als eerste een reactie achter

      Laat een reactie achter

      Rating recept




      AirfryerWeb
      Logo