Loempiataart

Loempiataart

Deze heerlijke loempiataart maak je gewoon volledig in de Airfryer. Een taart is voor twee personen ruim voldoende als volledige maaltijd.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 200 gram Kipfilet
  • 250 gram Oosterse wokgroenten
  • 6 vellen Filodeeg
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 2 Eieren
  • 1 handje Cashewnoten
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Snij ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Hak de cashewnoten grof.
  • Bak de kipfilet in het mandje van de Airfryer voor 4 minuten.
  • Voeg de wokgroente toe aan de Airfryer en bak deze samen met de kip nog eens 4 minuten. Let er op dat je bijvoorbeeld een deksel voor de Airfryer gebruikt zodat de groenten niet tegen het verwarmingselement komen.
  • Meng in een kom de sojasaus met de eieren en wat peper en zout. Voeg hier de cashewnoten, groente en kip aan toe.
  • Neem een springvorm van maximaal 22 cm (Airfryer XL) of maximaal 20 cm (Viva Airfryers). Bedek de bodem met een vel filodeeg. Leg de overige vellen er omheen waarbij je steeds de helft van een vel over de springvorm laat hangen.
  • Schep de vulling in de springvorm en sla de overhangende vellen filodeeg naar binnen.
  • Zet de Airfryer op 160 graden en plaats de springvorm er in. Kijk regelmatig of het filodeeg niet te donker wordt, indien dat het geval is kan je de springvorm afdekken met aluminiumfolie. Let er ook op dat het filodeeg niet tegen het verwarmingselement komt.
  • Na 30 minuten kan de loempiataart uit de Airfryer. Serveer de taart met nog een beetje sojasaus erbij. Eet smakelijk!
Laat zelf als eerste een reactie achter

      Laat een reactie achter

      Rating recept




      AirfryerWeb
      Logo