Meer nieuws over de Philips Airfryer XXL

Een paar weken geleden maakten we al bekend dat de Philips Airfryer XXL op komst is. Inmiddels is er meer informatie bekend over de nieuwe Airfryer van Philips. In dit bericht lees je daar alles over en vind je ook enkele productafbeeldingen en video’s van de nieuwe hetelucht friteuse. De Philips XXL Airfryers worden officieel op 1 september wereldwijd gelanceerd.

Videoaankondiging Philips

Philips heeft op haar YouTubekanaal een officiële aankondiging geplaatst:

In de video legt Philips de nadruk op het gemak van het gebruik van de Airfryer. Daarnaast wordt gezegd dat het de gezondste manier om te bakken is. Hierbij is dan gekeken naar het vetgehalte van kip en varkensvlees bereid in de Airfryer XXL ten opzichte van bereiding in een conventionele frituurpan of wok. Ook wordt benadruk dat het in de Airfryer XXL mogelijk is om 1,4 kg friet tegelijk te bereiden. In de Airfryer XL kon namelijk ‘maar’ 1,2 kg friet bereidt worden.

Twin Turbostar Technologie en vetverminderaar

De Airfryers van Philips hadden al een betere luchtstroom dan andere Airfryers dankzij de gepatenteerde Turbostar Technologie. De nieuwe Airfryer XXL bevat een verbeterde versie hiervan: de zogenaamde Twin Turbostar Technologie. Dit is vooral een mooie naam om aan te geven dat de bodem van de Airfryer veranderd is.

Doordat een krachtig verwarmingselement en een motor met de nieuwe Twin TurboStar-technologie worden gecombineerd, gaat de hete lucht in de Airfryer als een wervelwind door de hele mand. Ontworpen om meer vet uit uw gerechten te halen en het in de vetverminderaar op te vangen zodat u het eenvoudig kunt wegwerpen. Philips geeft echter aan dat de heerlijke smaak van je producten behouden blijft. Door de vetverminderaar wordt het vet in de bodem van de pan opgevangen. Hierdoor zal er minder vet tegen het verwarmingselement spatten waardoor de kans op een rokende Airfryer kleiner is.

In onderstaande video laat Philips zien dat deze nieuwe technologie er voor zorgt dat er zo’n 40% meer vet wordt opgevangen dankzij de nieuwe bodem.

Groter formaat

Zoals gezegd is het in de Airfryer XXL mogelijk om maar liefst 1,4 kg friet tegelijkertijd te bereiden. Ook is het mogelijk om een volledige kip in de Airfryer klaar te maken. Hiervoor is dan ook het vermogen uitgebreid van 2100W in de Airfryer XL naar 2225W in de Airfyrer XXL.

Vaak wordt de capaciteit van een Airfryer uitgedrukt in aantal gram friet dat in een keer gebakken kan worden. De inhoud van de pan is echter ook belangrijk. De Airfryer XXL heeft volgens Wehkamp een inhoud van 3,5 liter, een halve liter meer dan de Airfryer XL.

Het formaat van de nieuwe hetelucht friteuse is echter niet zo heel veel veranderd. De afmetingen van zijn 32,2 x 43,3 x 31,6 cm (lengte x breedte x hoogte). Ter vergelijking, de afmetingen vna de XL-versie waren: 31,5 x 42,3 x 30,2 cm. In de verschillende dimensies is er dus maar 0,7 tot 1,4 centimeter bijgekomen. Hierdoor is de XXL wel een stukje zwaarder dan de XL. In plaats van 7,0 kilo, weegt de nieuwe Airfryer 7,9 kilo. Echter als je ‘m eenmaal op je aanrecht hebt staan zul je daar weinig meer van merken.

Gemakkelijk in onderhoud

De Airfryer XXL beschikt over een zogenaamde Quickclean-mand. Het mandje bevat nu ook een non-stick graat als bodem. Deze bodem kan los geklikt worden van de mand en is daardoor eenvoudiger schoon te maken. In eerdere versies van de Airfryer konden nog wel eens stukjes vet blijven zitten in de hoekjes van het rooster. In de nieuwe Airfryer is deze uit één stuk materiaal vervaardigd waar gaatjes in zijn gemaakt. Hierdoor zijn er geen hoekjes meer waar het vet achter blijft.

Zoals gewend kunnen ook van deze Airfryer alles losse onderdelen gewoon in de vaatwasser. Echter wordt dit niet aangeraden omdat het glansmiddel in de vaatwastabletten de coating zou kunnen aantasten. Wij raden dus aan om alles gewoon met een simpel sopje schoon te maken.

Analoge en digitale versie

De Philips Airfryer XXL komt er in twee verschillende versies: de Viva Analoge Airfryer XXL en de Avance Digitale Airfryer XXL.

De digitale versie beschikt over een aantal extra mogelijkheden ten opzichte van de analoge versie. Allereerst beschikt de digitale versie van de Airfryer XXL over een digitaal display met 5 vooringestelde kookprogramma’s. De kookprogramma’s zijn te gebruiken voor het bereiden van kip, vlees, vis en frietjes, of om te bakken. Het display is enigszins aangepast ten opzicht van het digitale display in de Airfryer XL. Zo beschikt de Airfryer XXL over een draaiknop om de temperatuur en de tijd in te stellen, terwijl de XL hiervoor drukknoppen had.

In onderstaande video wordt getoond hoe het display van de Digitale Airfryer XXL gebruikt kan worden.

Daarnaast beschikt de digitale versie over een warmhoudfunctie. Dankzij de warmhoudfunctie in de digitale Airfryer XXL is het mogelijk om het gerecht op te dienen wanneer je maar wil. Het is namelijk mogelijk om het gerecht tot 30 minuten warm te houden. Tijdens de warmhoudmodus gaan de ventilator en het verwarmingselement in het apparaat steeds voor korte tijd aan om het product op temperatuur te houden. Deze modus is ontworpen om de maaltijd onmiddellijk na de bereiding in de Airfryer warm te houden en is dus niet bedoeld voor opwarmen.

Prijzen Airfryer XXL

Op onze pagina’s over de Viva Analoge Airfryer XXL en de Avance Digitale Airfryer XXL vind je altijd de meeste actuele prijzen van Nederlandse webshops. Hieronder vind je vast een overzicht van de te verwachten prijzen op het moment van publicatie van dit artikel.

Analoge versie: Viva Airfryer XXL
De analoge versie van de Airfryer XXL valt onder de Viva collectie. De analoge versie verschijnt in twee varianten:

 1. HD9630/20: de analoge Airfryer XXL in het wit – Adviesprijs: € 249,99
 2. HD9630/90: de analoge Airfryer XXL in het zwart- Adviesprijs: € 249,99

Digitale versie: Avance Airfryer XXL
De digitale Airfryer XXL is onderdeel van de Avance collectie. Vooralsnog wordt deze alleen in het zwart op de markt gebracht. Er zijn drie verschillende varianten te koop:

HD9650/90: zonder extra accessoires – Adviesprijs: € 279,99

HD9651/90: geleverd met een grillrooster met spiesen – Adviesprijs: € 289,99

HD9652/90: geleverd met panverdeler accessoire – Adviesprijs: € 289,99

De adviesprijs voor de Airfyer XXL zonder accessoires is gelijk aan de prijs waarvoor de Airfryer XL bij lancering op de markt kwam. De versie met grillrooster lijkt voor de digitale Airfryer XXL het meest interessant. Het grillrooster van de Airfryer XL had namelijk een adviesprijs van € 19,99, dus met deze combinatie bespaar je zo’n 10 euro. Het panverdeler accessoire is nog nooit los te koop geweest. De prijs voor een losse panverdeler is dus onbekend.

Beschikbare accessoires

Voor de Philips Airfryer XXL zullen waarschijnlijk ook verschillende accessoires op de markt komen. Deze accessoires zijn geschikt voor de analoge en de digitale versie. In de Airfryer XXL kunnen geen accessoires met een handvat van de vorige Airfryer-vesies gebruikt worden. De bakinzet, muffin vormpjes en de roosters zullen natuurlijk wel gewoon gebruikt kunnen worden, alleen zullen deze erg klein uitvallen in de XXL-versie.

Grillpanaccessoire
Voor de Philips Airfryer XXL komt waarschijnlijk in maart weer een grillpanaccessoire op de markt. De grillpan kenmerkt zich dankzij het geperforeerde oppervlak en de opstaande randen. Hiermee kunnen vis, vlees en groenten perfect gegrild worden en druipt overtollig vet weg. Dankzij de antiaanbaklaag blijft voedsel niet plakken en is de grillpan eenvoudig schoon te maken.

De adviesprijs van de grillpan voor de Airfryer XXL is € 39,99.

 

Grillrooster met spiesen
Naar alle waarschijnlijkheid zal er ook een grillrooster voor de Airfryer XXL op de markt komen. Deze is echter nog niet op de Philips productpagina geplaatst, maar wordt wel meegeleverd in combinatie met de Airfryer XXL bij aanschaf van de HD9651/90. Het grillrooster zorgt voor maximale ruimte in de Airfryer met een extra laag.

 

Panverdeler
Indien de HD9652/90 wordt aangeschaft krijg je bij de digitale Airfryer XXL ook een panverdeler. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig verschillende producten in de mand te bereiden zonder dat ze met elkaar in contact komen.

 

16 Opmerkingen
 1. Hoi Carin,
  Hoe is die verder ? IK heb een groot gezin en had altijd de XXL van Princess, maar die is 2x stuk gegaan en ben opzoek naar een goede die ook groot is. Welke heb je gekocht, met draaiknop of digitaal scherm ?

  • Hoi Ilona,
   Sorry voor deze late reactie. Ik zag nu toevallig pas dat iemand gereageerd had.
   Misschien te laat nu, maar hierbij:
   Het is een fijne airfryer. Denk niet dat hij sneller is als de XL, ondanks de hogere wattage. Het mandje is ook groter, dus moet de luchtstroom meer ruimte verwarmen. Het schoonmaken is wel makkelijker. Bodem kan uit mandje en heeft een antikleeflaag.
   Warmhoudfunctie en voorgeprogrammeerde mogelijkheden ook wel handig. Maar toch gebruik ik vaak de manuele mogelijkheid door zelf tijd en temperatuur in te stellen.
   Ik zou voor de XXL gaan! Succes.

 2. Hoi Carin,

  Geeft niet bedankt voor de info, einde van de maand ga ik hem aanschaffen. Mijn Princess XXL heeft het begeven en ik heb 4 kids, dus heb een grote pan nodig 🙂

  groetjes Ilone

 3. De grillpan 9940 is NIET geschikt voor de XXL, omdat de xxl geen afneembaar handvat heeft. Had deze grillpan besteld, maar ga m retour sturen

 4. Waarom niet een grilplaat die je in het mandje kan klikken als je de gaasonderkant er uit hebt.

 5. ik wil alleen een panverdeler kopen voor mijn xxl airfryer vanaf wanneer is dat mogelijk?

 6. Ik wil graag een spet/spatdeksel voor mijn digitale airfryer xxl kopen of bestellen wie weet waar?

 7. Zijn er inmiddels al spatdeksels voor de airfryer van Philips xxl?

 8. Ik wil ook graag een spatdeksel voor de XXL

  Laat een reactie achter

  AirfryerWeb
  Logo