Nieuwe Airfryer: Philips Avance Digitale Airfryer TurboStar (HD964x)

 Philips Avance Digitale Airfryer TurboStar (HD964x)In enkele landen heeft Philips recent een nieuw type Airfryer gelanceerd: de Philips Avance Airfryer TurboStar (HD964x). Deze nieuwe Airfryer lijkt een digitale versie van de in de september gelanceerde Philips Viva Airfryer (HD962x). Opvallend is echter dat de nieuwe versie behoort tot de Avance collection waartoe ook de Avance Airfryer XL behoort. De capaciteit van 800 gram komt echter overeen met de Airfryers die voorheen in de Viva collection verschenen. De reden hiervoor is dat Philips van elk product de beste versie in de Avance collectie plaatst. Omdat deze versie van de Airfryer de beste Airfryer met 800 gram is is deze in de Avance collectie geplaatst.

De grootste vernieuwingen zijn de QuickControl-knop en de warmhoudmodus. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe en andere functies van de Avance Airfryer Turbostar (HD964x). Het is nog onbekend wanneer deze officieel in Nederland te koop is, maar sommige webshops hebben hem al wel op hun site staan.

HD964x kopen

Het is nog onduidelijk wanneer de HD964x officieel te koop is in Nederland. Er zijn al wel enkele webshops die de Airfryer aanbieden. Het is echter onduidelijk of deze ook al op korte termijn deze Airfryer kunnen leveren.

Een actueel overzicht van webshops waarde HD964x te koop is en de bijbehorende prijzen vind je op onze pagina over de Philips Avance Digitale Airfryer TurboStar (HD964x).

QuickControl-knop met digitaal display

quickcontrol-knop-met-digitaal-displayDe grootste vernieuwing in de digitale Avance Airfryer TurboStar (HD964x) is de nieuwe QuickControl-knop. Hiermee kun je snel en eenvoudig de juiste temperatuur en tijd instellen voor het bereiden van je gerechten. Draai de knop naar de juiste temperatuur en druk hem in. Draai vervolgens nogmaals om de tijd in te stellen en klik om de bereiding te starten.

Naast de QuickControl-knop bevat de Airfryer vijf verschillende knoppen:

  1. Aan-uitknop: vanzelfsprekend om de Airfryer aan en uit te kunnen zetten
  2. Temperatuurknop: hiermee kan tijdens het koken de temperatuur aangepast worden.
  3. Timerknop: om de bereidingstijd tijdens het koken te wijzigen
  4. Snelkeuzeknop: om de Airfryer met een vooraf ingestelde combinatie van temperatuur en bereidingstijd te starten
  5. Warmhoudknop: om de warmhoudmodus te activeren (lees verder voor meer info!)

Op het display wordt aangegeven welke temperatuur gebruikt wordt en hoeveel minuten het ingestelde programma nog duurt. Daarnaast is indien een vooraf ingesteld programma wordt gebruikt te zien welke programma is geactiveerd.

Warmhoudmodus

De nieuwe Airfryer beschikt ook over een warmhoudmodus. Indien deze geactiveerd wordt zal de Airfryer etenswaren gedurende 30 minuten na het afloop van de normale bereidingstijd nog warm houden. Tijdens de warmhoudmodus gaan de ventilator en het verwarmingselement in het apparaat steeds voor korte tijd aan om het product op temperatuur te houden. Deze modus is ontworpen om de maaltijd onmiddellijk na de bereiding in de Airfryer warm te houden en is dus niet bedoeld voor opwarmen.

Innovatieve TurboStar-technologie

De nieuwe Philips Avance Airfryer TurboStar (HD964x) is net als de nieuwste Viva Airfryer (HD962x) uitgerust met de nieuwe TurboStar-technologie van Philips. Deze speciale bodem zorgt ervoor dat de hete lucht nog sneller door de gehele mand stroomt. Hierdoor is de verdeling van warmte nog gelijkmatiger en hoef je niet te schudden of te draaien met het mandje om alles gaar te krijgen. Dankzij de rechtstreekse warmte vanaf het grillelement aan de bovenkant wordt je eten ook nog eens lekker knapperig.

Voorverwarmen niet nodig

Ook is het bij de nieuwe Airfryer niet nodig om voor te verwarmen. De Avance Airfryer (HD964x) is direct klaar voor gebruik. De Airfryer is binnen 30 seconden op een temperatuur van 200 graden waardoor je de producten gewoon al vanaf het begin in de Airfryer kunt doen. Hierdoor is deze nog sneller in dagelijks gebruik.

20% compacter

Met een capaciteit van 800 gram aan frietjes is deze heteluchtfriteuse geschikt voor ongeveer 2-3 personen. De Philips Avance Airfryer TurboStar is ongeveer 20% compacter dan de eerste generatie van Viva Airfryers met dezelfde capaciteit.

De afmetingen van de nieuwe Avance Airfryer zijn 36,5 x 26,6 x 28,0 centimeter (lengte x breedte x hoogte), de oudere Viva Airfryer (HD9220) was 28,7 x 31,5 x 38,4 centimeter. De nieuwe versie is dus vooral een stuk kleiner qua hoogte. De nieuwe versie is dan ook een stuk lichter: 5,5 kilo in plaats van 7,0 kilo.

Universele afneembare handgreep

Verwijderbaar handvat accessoiresDe verschillende accessoires voor de nieuwe Avance Airfryer bevatten een universele afneembare handgreep. Hierdoor kun de accessoires gemakkelijker opbergen na gebruik. Voor de nieuwe Avance Airfryer zal onder andere een niet-klevende grillpan als accessoire uitgebracht worden.

HD964x video

In onderstaande video toont de consumentenbond hun eerste indruk van de Avance Airfryer TurboStar. Philips presenteerde de nieuwe Airfryer namelijk tijdens IFA 2016, één van de grootste ‘consumer electronics’ beurzen ter wereld.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *