Philips lanceert nieuwe Airfryer: Viva Airfryer HD962x

Philips Viva Airfryer HD9623/10Na de 1 april-grap met de pAirfryer kunnen we vandaag melden dat Philips een nieuw model Airfryer heeft geintroduceerd: de Philips Viva Airfryer HD962x. Deze nieuwe versie van de Viva Airfryer heeft dezelfde inhoud als de vorige Viva Airfryers, maar is echter een stuk compacter opgezet. Daarnaast zijn de handvatten van de accessoires los te klikken waardoor deze handiger zijn op te slaan en is het mandje van de Airfryer verbeterd. Hieronder lees je alles over de verbeteringen in de nieuwe Viva Airfryer.

Update 29/5: Helaas waren we iets te snel met dit nieuwsbericht. De nieuwe Airfryer is momenteel alleen nog in België te koop en nog niet in Nederland. Wegens een fout waren de producten al wel zichtbaar in de Nederlandse Philipsshop. Wij verwachten echter dat deze Airfryer rond september ook op de Nederlandse markt zal verschijnen.

Direct klaar voor gebruik

Een ander voordeel van de nieuwe Viva Airfryer is dat je deze niet meer hoeft voor te verwarmen. De nieuwe versie is direct klaar voor gebruik. Hierdoor kun je dus heerlijk eten met minder bereidingstijd. De nieuwe Viva Airfryer bevat ook over iets meer vermogen: 1425 Watt in plaats van 1400.

QuickClean-mand met antiaanbakrooster

Verwijderderbare bodem QuickClean-mandPhilips heeft ook de bijgeleverde mand onder handen genomen. In de nieuwe Airfryer zit een zogenaamde QuickClean-mand met antiaanbakrooster. Het rooster kan los geklikt worden van de mand en is daardoor eenvoudiger schoon te maken. Het mandje bevat nu ook een non-stick graat als bodem. In eerdere versies van de Airfryer konden nog wel eens stukjes vet blijven zitten in de hoekjes van het rooster. In de nieuwe Airfryer is deze uit één stuk materiaal vervaardigd waar gaatjes in zijn gemaakt. Hierdoor zijn er geen hoekjes meer waar het vet achter blijft.

Daarnaast bevat de mand nu ook een soort spatdeksel. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld koffiebonen te roosteren of popcorn te maken zonder dat de ingrediënten tegen het verwarmingselement vliegen.

20% kleiner en een stuk lichter

Airfryer Viva kleinerDe nieuwe Airfryer is ontwikkeld met het oog op compactheid, maar hiervoor hoef je niet in te leveren op capaciteit. In de nieuwe Viva Airfryer is het net als in de oudere versies mogelijk om 800 gram voedsel tegelijk te bereiden. De nieuwe Viva is ongeveer 20% kleiner. De afmetingen van het product zijn 26,6 x 29,2 x 27,6 centimeter (lengte x breedte x hoogte), de oudere Viva Airfryer (HD9220) was 28,7 x 31,5 x 38,4 centimeter. De nieuwe versie is dus vooral een stuk kleiner qua hoogte. De nieuwe versie is dan ook een stuk lichter: 5,3 kilo in plaats van 7,0 kilo.

Afneembare handgreep voor accessoires

Verwijderbaar handvat accessoires De verschillende accessoires voor de Airfryer bevatten nu allemaal een universele afneembare handgreep. Hierdoor kun de accessoires gemakkelijker opbergen na gebruik. Uit de gebruiksaanwijzing van de nieuwe Viva Airfryer is ook af te leiden dat er een nieuw grillrooster ontwikkeld is voor de Viva Airfryer. Vanaf wanneer deze te koop is is nog niet bekend.

TurboStar Rapid Air-technologie

Een verbetering in de nieuwe Viva Airfryer is de TurboStar. De Airfryer gebruikt al de unieke Rapid Air-technologie waardoor producten in de Airfryer gelijkmatig verwarmd worden. De verbeterde TurboStar in de bodem van de nieuwe Airfryer zorgt ervoor dat de hete lucht nog sneller door de Airfryer voert. De combinatie van de TurboStar en Rapid Air-technologie zorgen voor een optimaal verwarmingsprofiel en keer op keer perfect bereid eten.

Viva Airfryer HD962x kopen

Op onze pagina over de Viva Airfryer HD962x vind je een overzicht van alle Nederlandse webshops waar deze te koop zijn. Op deze manier kan je zelf de laagste prijs uitzoeken!

Conclusie

Philips Viva Airfryer HD9623_10 kipPhilips heeft vandaag een nieuwe Viva Airfryer gelanceerd waarin een hoop verbeteringen zijn doorgevoerd. Hieruit is af te leiden dat Philips nog niet van plan is om de productie van de Airfryer te stoppen. De nieuwe Viva Airfryer bevat onder andere de volgende verbetering:

 • Voorverwarmen niet meer nodig
 • Handig schoon te maken QuickClean-mand met spatdeksel
 • 20% kleiner en bijna twee kilo lichter
 • Afneembare handgreep voor accessoires
 • Verbeterde TurboStar Rapid Air-technologie

Voor welke versie van de nieuwe Viva Airfryers ga jij? En wat vind jij van de verbeteringen die Philips heeft doorgevoerd? Laat het weten in een reactie!

15 comments on “Philips lanceert nieuwe Airfryer: Viva Airfryer HD962x”

 1. Anniette Kerver Beantwoorden

  Super om te lezen dat ze mijn tip nu ook uit gebracht hebben en ook uitgevoerd afneembare handvat voor verschillende asseciores. Ik zal nog een tijdje moeten doen met de andere om het te kunnen testen of dit ook fijn werkt.
  Maar echt super om het te lezen.

 2. Harold Beantwoorden

  Voor Moederdag de nieuwe HD9622/20 gehaald in België, bij de Media Markt net voor Antwerpen. Hij is voorlopig niet te koop in Nederland en Philips Belgie verstuurt (meer) niet naar het buitenland.

  • Wim Beantwoorden

   Klopt inderdaad dat hij nog niet in Nederland te koop is. Wegens een foutje was hij toch in de Nederlandse Philipsshop terechtgekomen en daar was dit artikel op gebaseerd. Ik heb een update toegevoegd 🙂

 3. Christel Beantwoorden

  wil graag een airfryer aanschaffen, maar kan je de keuze versie ook in ee inhoud van 1200 verkrijgen of alleen de 800 ?
  Mvg

   • Wim Beantwoorden

    De nieuwe versie is helaas nog niet in Nederland te koop, zie ook de update aan het begin van het bericht. Van deze versie bestaat alleen nog een uitvoering met een capaciteit van 800 gram.

 4. Cynthia Beantwoorden

  Enig idee of Philips de Turbostar techniek in een XL uitvoering zal uitbrengen? En zo ja, wanneer? Ik heb een XL uitvoering nodig, maar ik ben eigenlijk teleurgesteld dat ik er een met een verouderde techniek en bijbehorende kinderziektes moet kopen.
  Kan ik er eindelijk een aanschaffen, loop ik daar tegenaan 🙁

   • Chrissy Beantwoorden

    Hebt u enig idee in welke maand de nieuwe XL ( met de turbostar) op de markt komt. Dan wacht ik misschien liever nog even om de philips XL aan te schaffen. Anders heb ik achteraf misschien nog spijt als ik hem nu al koop. En heb ik toch het laatste nieuwe model.

 5. Sandra Bernecker Beantwoorden

  Welk nieuwste model Airfryer heeft Philips nu gelanceerd ?
  Waar is het apparaat te koop ?
  Hoeveel kost de nieuwste Airfryer ?
  Is de nieuwste Airfryer in Nederland te koop ?
  Dank u voor de vte nemen moeite.

  Sandra.

  • Wim Beantwoorden

   Helaas niet. De nieuwe versie heeft een afneembaar handvat voor de accessoires. Er zijn dus aparte accessoires voor de nieuwe versie.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *