Pas op: oplichters bieden Airfryer aan op Marktplaats

De Airfryer is hot! Helaas hebben oplichters op Marktplaats dit nu ook opgemerkt. Gisteravond in Hart van Nederland werd besproken dat de Airfryer op marktplaats wordt aangeboden door oplichters. Meerdere gedupeerden van de oplichter hebben zich verenigd als doel de oplichter te laten stoppen met zijn praktijken en ervoor te zorgen dat hij gestraft wordt.

De Airfryer wordt door de oplichter aangeboden voor een prijs van ongeveer 100 euro. De huidige prijs van de Airfryer ligt echter zo rond de 200 euro. In de advertentie wordt aangegeven dat de verkoper een Airfryer heeft gewonnen terwijl hij er al een in zijn bezit zou hebben. De nieuwe gewonnen Airfryer biedt hij daarom aan via Marktplaats.

Na het overmaken van het geld wordt er echter geen Airfryer opgestuurd. Op het moment dat wordt voorgesteld om de Airfryer op te komen halen reageert de oplichter op nogal vreemde wijzen. Hierbij worden teksten gestuurd als “de politie doet geen shit wijf” en “mijn zakken zitten vol hoor bitch”.

De mensen die zijn opgelicht hebben zich verenigd om de praktijken van de oplichter te laten stoppen. Op Marktplaats plaatsen zij berichten waarin wordt gewaarschuwd voor oplichters die de Airfryer aanbieden. Marktplaats verwijderd de advertenties omdat zij geen forum willen zijn. Daarnaast kunnen zij niet controleren of de beschuldigen waar of onwaar zijn. Dit laten zij liever over aan justitie.

Mocht je er toch voor kiezen om Airfryer te gaan kopen via Marktplaats, neem dan in ieder geval de volgende tips door:

 • Is een aanbod te mooi om waar te zijn, dan is het vaak ook niet waar
 • Controleer de gegevens van de verkoper altijd in de database van de politie. Let er bij het controleren van het rekeningnummer op dat je geen spatie gebruikt.
 • Check via Google de gegevens van de verkoper. Is de verkoper terughoudend met het geven van contactgegevens? Wees dan extra voorzichtig.
 • Kom je een verdachte advertentie tegen, meld deze dan bij Marktplaats. Zij zullen dan de advertentie controleren en in het geval van verdachte zaken voorkomen dat er meer mensen worden opgelicht.

Wil je liever je Airfyer in een betrouwbare webshop kopen, kijk dan eens in ons overzicht van airfryers.

2 Opmerkingen
 1. Hoe weet ik of ik een goede airfryer aanschaf er is n.l. zoveel prijsverschil tussen. Bij de action is er zelfs ééntje beneden de 50 euro te koop. Wat is een goede en waar moet ik beslist op letten bij aankoop?

  • Ik zou gaan voor een airfryer Philips omdat deze beschikt over de unieke bodem die er voor zorgt dat de lucht beter door het apparaat stroomt. De Philips Airfryer XL is ook als beste uit de test van de consumentenbond gekomen 🙂

  Laat een reactie achter

  AirfryerWeb
  Logo