Pitabroodjes kip met zelfgemaakte knoflooksaus

Pita's-met-kip

Pitabroodjes kip met zelfgemaakte knoflooksaus

Deze pitabroodjes met kip maak je snel klaar in de Airfryer. De pittige knoflooksaus en de frisse salade complementeren het geheel.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min
Gang Avondmaaltijd
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Pita met kip

  • 6 Pitabroodjes
  • 400 gram Kipfilet
  • 1 Rode paprika
  • 1 Ui
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Knoflooksaus

  • 3 eetlepels Magere yoghurt
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 2 teentjes Knoflook (of 1 grote)
  • 2 theelepels Honing
  • 1 theelepel Mosterd
  • 1 scheutje Witte wijn
  • Peper

Salade

  • 200 gram ijsbergsla
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Witte wijnazijn
  • 1 eetlepel Honing
  • 1 theelepel Mosterd
  • 1 teentje Knoflook
  • Peper

Instructies
 

  • Laat de Airfryer voorverwarmen op 180 graden. Als het voorverwarmen klaar is kunnen de pita-broodjes voor ongeveer 5 minuten in de Airfryer.
  • Snij de kipfilet in kleine reepjes
  • Meng in een kom een eetlepel olijfolie met wat paprikapoeder, peper en zout.
  • Voeg de kip toe aan de marinade en roer het een aantal keer om zodat de kip goed bedekt is.
  • Als de pita-broodjes klaar zijn kan de kip voor 7 minuten op 180 graden in de Airfryer. Schud, als de kip ongeveer 2 minuten in de Airfryer zit, een paar keer met het mandje en haal de stukjes kip los van elkaar.
  • Snij ondertussen de ui en paprika in stukjes.
  • Voeg de ui en paprika na 5 minuten toe aan de kip. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten in de Airfryer zitten. Maak ondertussen de salade en de knoflooksaus.
  • Voeg 1 minuut voor het einde nog een keer de pita-broodjes toe zodat deze weer warm zijn.
  • Snij de pita-broodjes open en vul ze met het kip/groente-mengsel. Voeg een beetje knoflooksaus toe en serveer met de salade.

Knoflooksaus

  • Meng de mayonaise met de magere yoghurt.
  • Voeg hier een klein scheutje wijn aan toe, maar maak de saus niet te dun.
  • Voeg daarnaast de honing en mosterd toe en roer het geheel goed door.
  • Pers de knoflook met een knoflookpers zodat de smaak extra goed tot zijn recht komt.
  • Voeg nog een beetje peper toe en roer het geheel goed door. Voeg naar smaak eventueel nog iets extra's van de ingrediënten toe.

Salade

  • Meng de olie, witte wijnazijn, mosterd, honing, een geperst teentje knoflook en een klein beetje peper met elkaar.
  • Doe de ijsbergsla in een bak en giet de dressing erover.
  • Schep de salade een paar keer om.

3 comments on “Pitabroodjes kip met zelfgemaakte knoflooksaus”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept