Bananenbrood met appel en rozijn

Als opa appeltjes brengt van zijn appelboom gaan we aan de slag met dit bananenbrood uit de Airfryer.
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
  • 3 Rijpe bananen
  • 3 Eieren
  • 150 gram Speltmeel
  • 2 Appels
  • 100 gram Rozijnen
  • 1 eetlepel Kaneel
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
  • 3 Rijpe bananen
  • 3 Eieren
  • 150 gram Speltmeel
  • 2 Appels
  • 100 gram Rozijnen
  • 1 eetlepel Kaneel
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de Airfryer voor op 175 graden.
  2. Klop de eieren met een snuf zout luchtig op (5 minuten).
  3. Prak de bananen met een vork en voeg beetje bij beetje bij de eieren.
  4. Meng het speltmeel met het bakpoeder en voeg het beetje bij beetje bij het bananenmengsel. Klopt het mengsel tot een smeuïge massa.
  5. Snij de appels en meng ze met het kaneel.
  6. Spatel de rozijnen en de appelstukjes door het deeg.
  7. Smeer de bakvorm in en doe het deegmengsel er in.
  8. Bak het bananenbrood in ongeveer 25 minuten gaar op 175 graden in de Airfryer. Je kan met een prikker testen of het brood gaar is of kijken of het mooi terug veert als je het lichtjes induwt (dan is het gaar).
    Janos bananenbrood
Notities

Dit recept is bedacht door János Coulembier. János is een jonge getalenteerde Belgische healthy kok die actief is op social media. Omdat hij voor zijn gezondheid moet letten op wat hij eet is hij de succesvolle facebookpagina Samen werken met János aan een goede eet gewoonte gestart.

János probeert zoveel mogelijk gluten- en lactosevrij te eten, als ook suikerarm. Maar af en toe zondigen moet natuurlijk ook kunnen 😉

Deel dit Recept

3 comments on “Bananenbrood met appel en rozijn”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.