Bananenbrood

Hoe bak je bananenbrood uit de Airfryer? In dit recept leg ik je uit hoe je een lekker, maar gezond bananenbrood maakt met behulp van de Airfryer. Indien je geen kleine ovenvorm hebt, kan je ook gebruik maken van de bakvorm voor de Airfryer.
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Keuken Hollands
Prep Tijd 10-15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 3 Bananen rijpe
  • 50 gram Dadels zonder pit
  • 3 Eieren
  • 50 gram Havermout
  • 100 gram tarwebloem
  • 1,5 theelepel Bakpoeder
  • 1 hand walnoten kleingehakt
  • 1 snufje Zout
Keuken Hollands
Prep Tijd 10-15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 3 Bananen rijpe
  • 50 gram Dadels zonder pit
  • 3 Eieren
  • 50 gram Havermout
  • 100 gram tarwebloem
  • 1,5 theelepel Bakpoeder
  • 1 hand walnoten kleingehakt
  • 1 snufje Zout
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de Airfryer voor op 175 graden.
  2. Pak een bak om de bananen en dadels met elkaar te mengen tot het een glad beslag is. Hiervoor kan je eventueel een staafmixer gebruiken.
  3. Verpulver vervolgens de havermout tot het zo dun is als meel in de keukenmachine.
  4. Pak nu nog een kom en klop daar de drie eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Wanneer het luchtig is opgeklopt meng je dit met de bananenpuree die je eerder hebt gemaakt.
  5. De volgende stap is het toevoegen van de tarwebloemmeel en havermout meel. Roer alles goed door en voeg dan de bakpoeder toe en meng het geheel tot een glad beslag. Als laatste verbrijzel je de walnoten en roer je deze door het beslag heen.
  6. Stop vervolgens het beslag in de bakvorm en bak het bananenbrood in ongeveer 40 tot 45 minuten af. Indien de bovenkant van de cake te donker van kleur wordt kan je deze afdekken met wat bakpapier.
  7. Laat het bananenbrood afkoelen en geniet dan van dit gezonde tussendoortje!
Notities

Tip:
Door met een satéprikker in de cake te prikken kun je kijken of het bananenbrood gaar is. Als je de prikker in de cake steekt en er dan weer uithaalt en het stokje is schoon (er zit geen cake aan) dan is je bananenbrood klaar en gaar!

Deel dit Recept
 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *