Galette met fruit

Galette met fruit

Deze heerlijke zoete Franse gebakjes kun je simpel en snel bereiden in de Airfryer. Doordat je kunt variëren met het fruit zijn er heel veel varianten mogelijk. Lekker met een toefje slagroom, als tussendoortje en als nagerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak, Nagerecht
Keuken Frans
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

  • 400 gram fruit (bijv. Mango, frambozen, blauwe bessen, aardbeien, kersen, perzik)
  • 100 gram Bloem (+ een beetje om te bestuiven)
  • 60 gram Boter
  • 50 gram Suiker
  • 30 ml ijskoud water
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels Citroensap
  • 1 snufje Zout

Instructies
 

  • Meng de bloem, 25 gram suiker (dus niet alle suiker) en een snufje zout in een kom.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Kneed het vluchtig met koude handen door elkaar.
  • Voeg het ijskoude water toe en kneed het deeg tot een bal. Als het deeg koud blijft, wordt je galette extra knapperig.
  • Wikkel de bal in plastic folie en leg dit voor een uur in de koelkast.
  • Snijd het fruit in kleine stukjes en meng alle soorten fruit en het citroensap door elkaar.
  • Haal het deeg na een uur uit de koelkast en verdeel dit in het gewenste aantal stukken.
  • Bestrooi een ondergrond met een beetje bloem en leg hier de stukken deeg op.
  • Rol de stukken deeg uit tot een cirkel van ongeveer 20 cm doorsnede. Leg deze vervolgens op een stuk bakpapier wat in je Airfryermand past.
  • Verwarm de Airfryer voor op 185 graden.
  • Bestrooi het midden van elk stuk deeg met een eetlepel paneermeel zodat het vocht van het fruit minder snel in het deeg trekt.
  • Verdeel het fruit over de stukken deeg. Leg het fruit overal in het midden op het paneermeel.
  • Vouw steeds een rand van het deeg naar binnen over het fruit. Vervolgens kun je weer een stukje rand naar binnen vouwen tot je helemaal rond bent.
  • Klop het ei los en bestrijk het deeg hiermee. Strooi over elke galette nog ongeveer een eetlepel suiker.
  • Plaats het bakpapier met het deeg in de mand van de Airfryer en bak de galettes in 15 minuten mooi bruin en gaar. De galettes zijn zowel warm als koud lekker!

Notities

Tip: lekker om te serveren met een toefje slagroom!
1 Reactie
  1. Mort het nog proberen lijkt erg lekker

    Laat een reactie achter

    Rating recept




    AirfryerWeb
    Logo