Gebakken Ananas met Honing en Kaneel

Een heerlijk dessert voor na een goede maaltijd: gebakken ananas met honing en kaneel. Serveer met een schepje Griekse yoghurt of een bolletje ijs.
Stemmen: 14
Score: 4.14
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 13 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 Ananas
  • 5 eetlepels Honing
  • 3 theelepels Kaneel
  • 2 theelepel Citroensap
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 13 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 Ananas
  • 5 eetlepels Honing
  • 3 theelepels Kaneel
  • 2 theelepel Citroensap
Stemmen: 14
Score: 4.14
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en zet de ananas rechtop.
  2. Snij met een scherp mes verticaal de schil van de ananas. Haal eventuele achterbleven stukjes van de kroontjes weg aangezien deze niet lekker smaken.
  3. Snij de ananas verticaal in 8 stukken. Verwijder vervolgens de harde kern aan de binnenkant van de ananas.
  4. Meng in een kommetje de honing, het citroensap en de kaneel.
  5. Smeer de ananas in met het mengsel.
  6. Haal het mandje uit de Airfryer en laat de Airfryer op 180 graden voorverwarmen.
  7. Leg een stuk bakpapier in het mandje waarbij aan alle kanten nog ongeveer een centimeter overblijft van de rand. Leg de ananas op het bakpapier.
  8. Als de Airfryer is voorverwarmd kan het mandje weer worden teruggeplaatst. Stel de tijd in op 15 minuten.
  9. Serveer de ananas warm, eventueel met een bolletje ijs of een schepje Griekse yoghurt.
Deel dit Recept

4 comments on “Gebakken Ananas met Honing en Kaneel”

  1. Suzanne Grossfeld Beantwoorden

    Kan je voor dit recept ook ananas uit blik gebruiken? En kan ik herbruikbaar bakpapier gebruiken? Alvast bedankt!

    • Wim Wim Beantwoorden

      Ananas uit blik is denk ik ook mogelijk. Let er wel op dat hier vaak suiker aan toegevoegd wordt.

      Herbruikbaar bakpapier lijkt me geen probleem voor in de Airfryer 🙂

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.