Gezonde Frikandel van The Philips Chef

Voor de echte snoeperds heeft The Philips Chef zijn frikandelrecept aangepast en deze gezondere variant met zoete aardappelen gemaakt. Je bakt hem in je Airfryer met een minimum aan olie.
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Maaltijd Bijgerecht, Snack
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
Frikandellen
Ingrediënten
  • 500 gram Zoete aardappels
  • 500 gram Gekruid kippengehakt
  • 70 gram Boekweitmeel
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 theelepel Komijnpoeder
  • 1 theelepel Cayennepeper
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 mespunt Gemalen koriander
  • 1 mespunt Kruidnagelpoeder
  • 1 mespunt Nootmuskaat
  • Oliespray
Maaltijd Bijgerecht, Snack
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
Frikandellen
Ingrediënten
  • 500 gram Zoete aardappels
  • 500 gram Gekruid kippengehakt
  • 70 gram Boekweitmeel
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 theelepel Komijnpoeder
  • 1 theelepel Cayennepeper
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 mespunt Gemalen koriander
  • 1 mespunt Kruidnagelpoeder
  • 1 mespunt Nootmuskaat
  • Oliespray
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Snij de zoete aardappels in stukken en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met water. Pureer de gekookte aardappels met een pureeknijper en laat de aardappelpuree een beetje afkoelen in een grote kom.
  2. Maak van 2 kruidnagels kruidnagelpoeder; dit kan je het beste met een vijzel doen, of met een kleine chopper van je staafmixer. Meng het gehakt, de nootmuskaat, paprikapoeder, boekweitmeel, komijnpoeder, gemalen koriandel, kruidnagelpoeder, mosterd en cayennepeper door de aardappelpuree en meng dit goed met een spatel.
  3. Doe de gehakt-aardappelpuree in een spuitzak en knip hier een punt vanaf ter dikte van een frikandel. Spuit lange banen op een stuk vetvrij papier en leg deze banen 3 uur in de diepvries.
  4. Haal de puree uit de diepvries en snij er frikandellen van. Spray ze in met een oliespuit en bak ze 10 minuten in je Airfryer op 200 graden. Schud tussendoor één keer.
  5. Serveer eventueel met tomatenketchup, light mayonnaise en gehakte uitjes.
Notities

Dit recept is bedacht door Martin Senders, oftewel The Philips Chef. Van oorsprong Eindhovenaar, met een grote passie voor koken. Martin heeft een gespecialiseerde koksopleiding gedaan en ben bijna altijd in de keuken te vinden.

Als Philips Chef houdt hij zich onder andere bezig met allerlei recepten die je kunt bereiden met Philips keukenapparatuur, zoals de Airfryer, SoupMaker, pastamachine, slowjuicer of blender. Zo wordt het eenvoudig om elke dag een lekkere, gevarieerde maaltijd op tafel te zetten.

The Philips Chef is ook te volgen via Facebook.com/ThePhilipsChef/.

Deel dit Recept

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *