Groentefrietjes (The Philips Chef)

Groentefrietjes bereiden in de Airfryer. Ingestuurd door The Philips Chef.
Stemmen: 4
Score: 4.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Ingrediënten
  • 1 Pastinaak
  • 3 gekleurde wortels Lidl
  • 1/4 knolselderij + Koolraab
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1/2 Theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel Chilipoeder
  • 3 Eieren
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 100 gram Panko
  • 250ml Griekse yoghurt
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 eetlepels gesndeden bieslook
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Ingrediënten
  • 1 Pastinaak
  • 3 gekleurde wortels Lidl
  • 1/4 knolselderij + Koolraab
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1/2 Theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel Chilipoeder
  • 3 Eieren
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 100 gram Panko
  • 250ml Griekse yoghurt
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 eetlepels gesndeden bieslook
Stemmen: 4
Score: 4.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook.
  2. Was alle groentes en schil ze vervolgens. Snij hier dikke frieten van en blancheer ze kort. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de specerijen en meng deze helemaal door de gesneden groentenfriet. Strooi nu de panko over de natte friet en meng dit goed met je handen erdoor.
  4. Bedek de bodem van de frituurmand met de frietjes maar zorg er voor dat hij niet te vol ligt. Bak de frietjes 15 a 20 minuten op 180 graden. Schud ze tussendoor twee keer.
  5. Maak tijdens het bakken de yoghurtsaus. Snij de bieslook en pers de tenen knoflook en meng deze door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Dien de frietjes vervolgens op met de yoghurtsaus.
Notities

Tip van de Chef: Kruiden die je ook een keer kan gebruiken zijn shoarma, Cajun, paprikapoeder, kerrie en tex mex.

Deel dit Recept

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *