Knapperige friet van zoete aardappel

Ik kwam een fijn recept voor zoete aardappelfriet tegen op Chickslovefood.com en heb het aangepast voor in de Airfryer. De lekkere dip van honing en mosterd maakt het helemaal compleet.
Stemmen: 19
Score: 3.37
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Zoete aardappelfriet
  • 3 Zoete aardappels
  • 4 eetlepels Polenta
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Zeezout
  • Peper
Dipsaus
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Mosterd
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Zoete aardappelfriet
  • 3 Zoete aardappels
  • 4 eetlepels Polenta
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Zeezout
  • Peper
Dipsaus
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Mosterd
Stemmen: 19
Score: 3.37
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Was de zoete aardappels en snij ze in kleine frietjes.
  2. Dep de frietjes droog met keukenpapier of een theedoek.
  3. Laat de Airfryer voorverwarmen op 180 graden.
  4. Doe de frietjes samen met de polenta, olijfolie, paprikapoeder, zeezout en een sneufje peper in een plastic zak.
  5. Maak de plastic zak dicht en schud goed totdat alle frietjes bedekt zijn met een laagje van het mengsel.
  6. Als de Airfryer is voorverwarmd kunnen de frietjes uit het plastic in het mandje. Stel de tijd in op 20 minuten.
  7. Maak in de tussentijd de dipsaus door de Griekse yoghurt, de honing en de mosterd te mengen.
  8. Serveer de frietjes samen met de dipsaus. Eet smakelijk!
Deel dit Recept

14 comments on “Knapperige friet van zoete aardappel”

  1. Ton Beantwoorden

    Heb vanavond het recept gevolgd. Dunne zoete aardappelfrietjes gesneden. 20 min op 180 graden en resultaat ligt nu in de kliko Slap en verbrande frietjes waren het resultaat.

    • Wim Wim Beantwoorden

      Vervelend om te horen dat het recept niet tot het gewenste resultaat leidde. Hoe dun had je de aardappelfrietjes gesneden? Zoals je op de foto kunt zien kan het recept wel leiden tot mooie knapperige aardappelfrietjes. Hopelijk heb je een volgende keer meer succes!

  2. Dennis Beantwoorden

    Dank voor recept. Net gemaakt en ze waren zeer smakelijk. Heb zelf alleen geen polenta en peper gebruikt.
    Heb ze 15 minuten in de fryer gehad op 180 graden/

    • Wim Wim Beantwoorden

      Leuk om te horen. Bovenaan het recept kun je trouwens een rating in sterren geven, hierdoor weten anderen ook wat ze kunnen verwachten 🙂

  3. Sjors Verbeek Beantwoorden

    Waar heb je polenta voor nodig? Ik weet om eerste instantie niet wat het is dus had het gegoogled. Wat heeft een Noord Italiaanse maïs puree nou te maken met deze zoete aardappel frietjes?!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *