Loempias

Loempias

Loempia's voor in de Airfryer. Het is het recept uit het airfryerboekje met een aantal aanpassingen.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Porties 40 stuks

Ingrediënten
  

  • 40 stuks loempiavellen verkrijgbaar bij de Toko
  • 600 gram Kipfilet
  • 350 gram mihoen
  • 200 gram wortels
  • 10 champignons
  • 1 eetlepel chilisnippertjes verkrijgbaar bij de Toko
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 eetlepel kippenbouillon
  • 100 gram taugé
  • 6 takjes selderie
  • 1 theelepel maizena

Instructies
 

  • Kook de mihoen volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Scheur de gekookte kipfilet in stukjes. Snijd de selderie en champignons in dunne reepjes. Rasp de wortels grof.
  • Doe de stukjes kip in en kom en voeg de selderie, wortels, champignons, taugé en mihoen toe. Voeg de gemberpoeder, suiker, chilisnippertjes en kippenboullionpoeder toe en meng. Dit wordt de vulling van de loempia's.
  • Klop het ei los en voeg de maïzena toe. Roer dit en zet het weg.
  • Doe wat vulling op elk loempiavel en rol op. Op Youtube staat hoe je dat moet doen. Plak de uiteinden vast met het eimengsel.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Doe de loempia's in de mand van de airfryer en stel de timer in op 4 minuten. Eet smakelijk!!

Notities

Nb:
  • Taugé hadden we er deze keer niet in. De mihoen nam wat de overhand, vandaar dat dit ons idee is voor de volgende keer. Misschien ook wat meer selderie. Is toch een beetje uitpuzzelen wat je zelf lekker vindt.
  • Dit recept is in principe het recept hoe hij staat in het boekje van de airfryer. Enkele aanpassingen gedaan.
Laat zelf als eerste een reactie achter

      Laat een reactie achter

      Rating recept




      AirfryerWeb
      Logo