Review: Fritel SnackTastic 4804

Fritel is een Belgisch familiebedrijf dat zich al jaren richt op het produceren van onder andere friteuses, wafelijzers, fondues en grills. Recent hebben ze ook de ook de markt van de hetelucht friteuses betreden. In deze uitgebreide review lees je over de specificaties, het gebruiksgemak, de plus- en minpunten en de prijs van de Fritel SnackTastic 4804. Natuurlijk ontvangt de hetelucht friteuse van Fritel ook een eindcijfer.

Dit is een gesponsord artikel. Fritel heeft AirfryerWeb benaderd om een review te schrijven over de SnackTastic 4804 en hiervoor de hetelucht friteuse opgestuurd. In deze review geven we echter 100% onze eigen mening weer.

Specificaties SnackTastic 4804

De SnackTastic wordt geleverd in een grote vierkante doos met een handig handvat. De doos bevat:

 • De SnackTastic 4804 met mandje en korf
 • Een bakaccessoire
 • De gebruiksaanwijzing (Nederlands, Frans, Engels en Duits)
SnackTastic-4804-doos

Formaat
De SnackTastic 4804 heeft een redelijk standaard formaat voor een hetelucht friteuse. De afmetingen van deze SnackTastic zijn 26 x 26 x 32 centimeter. Hierbij is er een snoeroprolsysteem gebruikt om het snoer netjes weg te werken.

De hetelucht friteuse heeft een inhoud van 3,2 liter waarmee volgens Fritel per keer 1,2 kg friet tegelijk kan worden bereidt. Dit is eenzelfde capaciteit als de Philips Airfryer XL. Hierbij wordt een vermogen gebruikt van 1450 W, wat echter een stuk minder is dan het vermogen van de Philips Airfryer XL (2100 W). Hierdoor zullen producten een langere bereidingstijd hebben.

Bediening
De bediening van de SnackTastic 4804 gaat via het digitale touchscreen. Het touchscreen bevat vier knoppen om de temperatuur of de tijd te verhogen en te verlagen. Daarnaast beschikt het touchscreen over de volgende knoppen:

 • Menu: hiermee kan door de negen voorgeprogrammeerde programma’s geklikt worden.
 • Pre-heat: hiermee kan het voorverwarmen worden gestart.
 • Start/Pause: hiermee kan de heteluchtfriteuse worden gestart en gepauzeerd.
 • Keep warm: hiermee wordt de warm houd-stand ingeschakeld.
 • Reheat: hiermee kunnen producten opnieuw worden opgewarmd.
 • On/off: hiermee kan de SnackTastic aan- en uitgezet worden.

Op het digitale display is te zien welke temperatuur en tijd zijn ingesteld. Daarnaast is te zien in welke stand de heteluchtfriteuse staat en of de lade correct is geplaatst of dat deze niet goed in het apparaat zit. In het laatste geval zal het toestel ook niet functioneren.

SnackTastic-4804-Touchscreen

Functies
De SnackTastic 4804 kan ingesteld worden op een temperatuur van 40°C tot 200°C. Hierbij kan tot vijf graden nauwkeurig de temperatuur worden ingesteld. Daarnaast zijn er nog enkele voorgeprogrammeerde functies.

9 voorgeprogrammeerde functies
De SnackTastic 4804 beschikt over negen voorgeprogrammeerde baktijden. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de functies en de bijbehorende tijden en temperaturen:

FunctieTijdTemperatuur
Fries25 min.180°C
Frozen Fries16 min.200°C
Poultry20 min.180°C
Snacks15 min.180°C
Frozen snacks10 min.200°C
Cup cakes18 min.160°C
Nuggets8 min.200°C
Steak12 min.180°C
Fish9 min.180°C

Het klinkt leuk dat er negen programma’s zijn voorgeprogrammeerd, maar ik vraag me af of hoe vaak je deze daadwerkelijk gaat gebruiken. Voor mijn gevoel is het eenvoudig om zelf snel de tijd en temperatuur in te stellen dan door de programma’s te moeten klikken. Fritel geeft zelf in hun handleiding ook aan dat deze instellingen slechts richtlijnen zijn: “Aangezien elk ingrediënt verschilt van soort tot soort, van merk tot merk en ook van grootte, vorm, inhoud… kunnen er steeds afwijkingen op deze aanbevolen instellingen ontstaan.”

Opwarmingsfunctie/Warmhoudfunctie
De opwarmingsfunctie is bedoeld om voedsel op te warmen. Hierbij wordt de SnackTastic ingesteld op 180°C en een bereidingstijd van 4 minuten. De warmhoudfunctie kan gebruikt worden om voedsel dat bereid is warm te houden. Hierbij wordt de SnackTastic ingesteld op een temperatuur van 70 graden en een tijd van 60 minuten. Deze functies voegen niet heel veel toe aangezien dit ook handmatig in te stellen is.

Accessoires SnackTastic 4804

Voor de SnackTastic zijn drie accessoires beschikbaar. De bakvorm wordt al standaard meegeleverd met de SnackTastic 4804.

Bakvorm

De bakvorm is een accessoire dat standaard meegeleverd wordt met de SnackTastic 4804. De bakvorm van de SnackTastic kan gebruikt worden voor onder andere het maken van cake, crumble en quiche. De bakvorm heeft een antiaanbaklaag en is geschikt voor de vaatwasser. De bakinzet bevat geen lastig hoekjes of randjes en is hierdoor eenvoudig schoon te houden. De bakinzet heeft een adviesprijs van € 19,99.

Bakvorm-voor-SnackTastic

Grillpan
De grillpan is geschikt voor het grillen van vis, vlees, groente en meer. Door het geperforeerde oppervlak valt het vet weg in de opvangbak. Door de antiaanbaklaag is de grillpan makkelijk schoon te houden. De adviesprijs voor de grillpan is € 29,99.

Grillrooster
Het grillrooster kan gebruikt worden om meerdere verschillende producten tegelijk te bereiden in de SnackTastic. Het grillrooster is vaatwasserbestendig en dus eenvoudig schoon te houden. De adviesprijs van het grillrooster is € 19,99.

De SnackTastic 4804 in gebruik

In onderstaande video zie je hoe de SnackTastic gebruikt kan worden.

Natuurlijk heb ik voor de review de SnackTastic 4804 ook in gebruik genomen. Hieronder lees je meer over mijn ervaringen.

Frietjes
Als eerste heb ik de Aviko SuperCrunch Airfryer Frites geprobeerd. Deze zijn speciaal ontworpen om in een hetelucht friteuse te bereiden. Volgens de verpakking moeten de Airfryer frites 14 minuten op 200 graden. Ik heb gelijk de hele zak (750 gram) in het mandje gedaan en regelmatig de frietjes geschud. Helaas was het grootste deel nog niet klaar na 14 minuten. Na 20 minuten heb ik de friet uit het mandje gehaald. Helaas was niet alles gelijkmatig gebakken, ondanks regelmatig schudden, en was een deel van de friet nog erg slap.

Een oplossing kan zijn om de frietjes de volgende keer in een kleinere porties te bereiden, echter zou volgens de handleiding van de SnackTastic deze hoeveelheid in een keer gebakken moeten kunnen worden. Waarschijnlijk is het vermogen toch te laag om deze hoeveelheden aan te kunnen.

Close-up-frietjes

Snacks
Naast de frietjes heb ik natuurlijk ook enkele snacks in de SnackTastic 4804 bereidt. Hiervoor heb ik gekozen voor de Kwekkeboom Oven Borrelsnacks. Deze bevat een mix van kip nuggets, kalfsvlees bitterballen en kaashapjes.

De snacks zijn volgens de aanwijzingen op de verpakking bereidt in 9 minuten op 200 graden. De snacks werden heerlijk knapperig en waren erg warm van binnen. De SnackTastic is daarmee zeer geschikt bevonden voor het bereiden van borrelsnacks!

Borrelsnacks-uit-de-SnackTastic

Afbakbroodjes

Het volgende product dat ik heb bereid in de SnackTastic waren afbakbroodjes. De broodjes heb ik in 5 minuten zonder voorverwarmen afgebakken op 180 graden. Je ziet vooral bij het kaiserbroodje dat de bovenkant mooi bruin gebakken is doordat het grillrooster aan de bovenkant zit. De zijkant was echter een stuk minder knapperig, maar wel gaar. Helaas worden de broodjes dus niet volledig gelijkmatig afgebakken, ze smaakten echter prima.

Afbakbroodjes-uit-SnackTastic

Appelkaneelcake en -muffins

Als laatste product om de SnackTastic te testen heb ik gekozen voor de appelkaneelcake van Koopmans. Het beslag heb ik bereid zoals beschreven op de verpakking. Vervolgens heb ik twee derde van het deeg in de meegeleverde bakvorm gedaan zodat er nog ruimte was voor de cake om te rijzen.

De cake heb ik bereid op 140 graden in 45 minuten. Het overige beslag heb ik in muffinvormpjes gedaan en bereid op 140 graden in 20 minuten. De muffins konden per drie stuk tegelijk in de SnackTastic worden gebakken.

De muffins waren perfect gelukt en smaakten heerlijk. De cake zag er mooi uit aan de bovenkant, maar bleek achteraf aan de onderkant in het midden nog niet helemaal gaar te zijn. Met de bakvorm wordt de cake dus niet goed gelijkmatig gegaard en is er een langere bereidingstijd nodig om er voor te zorgen dat de volledige cake gaar is. Om er voor te zorgen dat de bovenkant van de cake niet verbrand moet je dan wel de bakvorm afdekken met aluminiumfolie. De cake was wel gemakkelijk uit de bakvorm te krijgen.

Appelkaneel-cake-en-muffins-SnackTastic

 

 Eerste indruk SnackTastic 4804

De SnackTastic 4804 is ondanks de vele knoppen op het touch screen eenvoudig in gebruik. Dankzij de duidelijke geluidsignalen weet je of je de knoppen goed hebt ingedrukt en wanneer de SnackTastic klaar is. Het formaat van de SnackTastic is compact, waardoor deze op elk aanrecht past. Dankzij de grote antislipvoetjes staat de SnackTastic ook stevig op zijn plaats. Het snoer is netjes weg te werken dankzij het snoeroprolsysteem, echter kost dit wel wat moeite.

Bij het gebruik van deze hetelucht friteuse kwamen geen geurtjes vrij dankzij het filter dat gebruikt wordt. De buitenkant werd wel iets warm, maar dit bleef zeer beperkt waardoor je de hetelucht friteuse gewoon vast kon blijven pakken.

Een groot voordeel is dat de bakvorm gelijk wordt meegeleverd. Bij veel andere hetelucht friteuses moet deze los worden aangeschaft, maar bij de SnackTastic zit deze standaard inbegrepen waardoor je gelijk aan de slag kunt met het baken van een cake of een quiche.

De SnackTastic beschikt over veel voorgeprogrammeerde programma’s. Dit is in mijn ogen overbodig aangezien je voor elk product toch weer net iets andere tijden nodig hebt, en de temperatuur en de tijd eenvoudig in te stellen zijn. Hierdoor zitten er veel overbodige knoppen op het touch screen.

De SnackTastic is redelijk eenvoudig schoon te maken doordat de meeste onderdelen in de vaatwasser kunnen. Aan de achterkant van de mand zit echter een los ijzertje om de korf te ondersteunen. Het is wat lastiger om dit goed schoon te krijgen.

Iets wat ik lastiger vond bij het gebruik van de SnackTastic is dat de lade volledig uit het apparaat is te halen. Doordat deze relatief zwaar is als het mandje gevuld is moet je goed opletten dat je deze niet laat vallen. Ook als je even wil kijken of je patatjes al bruin worden moet je oppassen dat je de lade niet te ver uit het apparaat haalt. Dit is helemaal lastig als je alleen de korf uit het apparaat wil halen, je moet de lade dan namelijk ver uitschuiven, maar de lade wordt verder niet ondersteund. Daarnaast is er een extra knop nodig om de mand los te koppelen van de lade. Deze moet ook weer ingedrukt worden als je het mandje terug wil plaatsen. Dit is vooral onhandig omdat je het mandje het liefst los wil koppelen van de lade omdat het geheel anders te zwaar is om de inhoud van het mandje te schudden.

Iets waaraan ik moest wennen bij het display is dat de tijd wordt weergegeven als 00:00, waarbij de eerste twee getallen voor het aantal uur staan en de laatste twee voor het aantal minuten. Dit terwijl de maximale tijd die ingesteld kan worden 1 uur is. Tijdens het bakken worden de laatste twee cijfers in de laatste minuut wel gebruikt om het aantal resterende secondes weer te geven.

Een nadeel van de SnackTastic is dat als het programma is afgelopen je niks meer kan instellen. Je kan dus niet nog even extra minuten toevoegen als je ziet dat het product nog niet helemaal klaar is. Het is zelfs niet mogelijk om de warmhoudfunctie te gebruiken. Je moet hiervoor eerst het apparaat uitschakelen en weer aanzetten.

Prijs SnackTastic 4804

De Fritel SnackTastic 4804 heeft een adviesprijs van € 149.99. In het onderstaande overzicht vind je een overzicht van verschillende webshops met hun prijzen voor de Fritel SnackTastic 4804.

€149,00
Expert.nl
Bol.com

Eindoordeel SnackTastic 4804

De SnackTastic is een redelijke hetelucht friteuse voor het bereiden van enkele snacks, een kleine portie frietjes of het afbakken van broodjes. De SnackTastic is eenvoudig te gebruiken, ondanks de kleine ongemakken die ik hierboven heb beschreven, en goed schoon te maken. Je merkt wel duidelijk dat bij grotere porties de inhoud niet gelijkmatig wordt gebakken. Een groot pluspunt is dat de bakvorm gelijk wordt meegeleverd, en er nog andere accessoires beschikbaar zijn voor een redelijke prijs.

De prijs van de SnackTastic zelf valt in het middensegment van de hetelucht friteuses. Hierbij zou ik verwachten dat producten die bereidt worden in de hetelucht friteuse gelijkmatiger verwarmd zouden worden en er beter zou worden nagedacht over het praktisch gebruiken van de hetelucht friteuse. Doordat het vermogen aan de lage kant is is de bereidingstijd in de SnackTastic ook langer dan in andere hetelucht friteuses met een gelijke inhoud.

Als eindcijfer voor de Fritel SnackTastic 4804 geeft AirfryerWeb een 7.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze review of beschik je zelf over de SnackTastic 4804? Laat dan gerust een bericht achter!

Laat zelf als eerste een reactie achter

   Laat een reactie achter

   AirfryerWeb
   Logo