Sticky Chicken

Sticky Chicken

Ik ben op dieet maar hou wel van een lekkere snack. kleine kippenboutjes en kippenvleugels die bak ik graag in de airfryer. dit recept is voor c.a. 8 kleine kippenboutjes en 4 vleugels. wat ik doe. ik maak een marinade van ketjap asin en manis (1 eetlepel) een beetje gember (sap) of een klein blokje fijn geraspte gember. worchestershire sauce 1 desert lepel, 1 eetlepel honing. en 2 eetlepels olijfolie. ik voeg ook 1 theelepel paprikapoeder, kerriepoeder en komijnpoeder toe. voor de liefhebber kun je ook 1 teentje geperste knoflook toevoegen of als je van pikant houdt wat sambal of chilipoeder (een theelepel) meng de marinade bij voorkeur in een bak, schaal of zak die goed afsluitbaar is en doe de kip erin. goed schudden zodat de kip goed bedekt wordt met de marinade. laat dat bij voorkeur een dag in de koelkast staan, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. (maar een uur van te voren is ook prima) verwarm de airfryer voor op 18o graden. doe de kip op de grillplaat of in het frituurmandje en bak het in c.a. 10 minuten mooi bruin en gaar. mocht je geen spatdeksel hebben is het raadzaam de afzuigkap aan te doen of je keukenraam open. en daarna, heerlijk genieten. ze zijn zo op! heerlijk met een kruidige barbecue saus.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Porties 10

Ingrediënten
  

  • kip

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept