Waarvoor is dat sterretje? Over de ster-knop van de Airfryer

Op social media zie ik regelmatig de volgende vraag voorbij komen: waarvoor is dat sterretje op de Airfryer? De Philips Avance Airfryer XL bevat namelijk een knop met een sterpictogram. Om deze vraag bij iedereen weg te nemen bij deze een uitleg van wat deze ster-knop is en hoe je het sterretje handig gebruikt.

Snelkeuzeknop

De knop met het sterretje wordt door Philips zelf de snelkeuzeknop genoemd. Het sterretje is bedoeld om met één druk op de knop een vooraf ingesteld programma te kunnen gebruiken. Hiervoor is het dus wel van belang dat je al een programma hebt geprogrammeerd. Dit kun je natuurlijk het beste doen voor een product wat je regelmatig in de Airfryer bereidt.

Instellen van programma

Het instellen van een voorkeursprogramma onder de snelkeuzeknop is erg eenvoudig. Je hoeft alleen de volgende vijf stappen te doorlopen. Daarna staat dit programma in je Airfryer ingesteld totdat je een ander programma programmeerd.

 1. Druk op de aan/uitknop om de Airfryer in te schakelen.
 2. Druk op de knop met de ster. Het display toont nu het huidige opgeslagen programma.
 3. Stel de juiste temperatuur in met de knoppen voor het wijzigen van de temperatuur. Het sterpictogram begint nu te knipperen.
 4. Stel daarna de juiste tijd in met de knoppen voor het verlengen/verkorten van de tijd.
 5. Druk als laatste nogmaals op de sterknop om het programma vast te zetten. Je hoort een piepje ter bevestiging en het sterretje brandt nu continu.

Na het uitvoeren van deze stappen onthoudt de Airfryer de favoriete instelling. Als je een andere tijd en/of temperatuur wil instellen als voorkeursprogramma kun je gewoon de bovenstaande stappen nogmaals doorlopen.

De geschikte baktijd voor verschillende producten in de Airfryer vind je natuurlijk in ons overzicht van baktijden!

Voorkeursprogramma gebruiken

Nadat je het voorkeursprogramma hebt ingesteld wil je het natuurlijk ook kunnen gebruiken. Hiervoor zijn maar twee drukken op de knop nodig:

 1. Druk als eerste op de sterknop om de opgeslagen instellingen op te roepen.
 2. Je start nu het programma door op de start-/pauzeknop te drukken.

Eenvoudiger kan haast niet! Hopelijk kun je op deze manier nog sneller je favoriete recept in de airfryer bereiden!

1 Reactie
 1. Graag wil ik weten hoe ik de snelkeuzetoets weer uitschakel.
  Het lukt me nu niet meer om de airfryer voor te verwarmen.

  Laat een reactie achter

  AirfryerWeb
  Logo