Ga terug

Gebakken Ananas met Honing en Kaneel

Een heerlijk dessert voor na een goede maaltijd: gebakken ananas met honing en kaneel. Serveer met een schepje Griekse yoghurt of een bolletje ijs.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 Ananas
  • 5 eetlepels Honing
  • 3 theelepels Kaneel
  • 2 theelepel Citroensap

Instructies
 

  • Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en zet de ananas rechtop.
  • Snij met een scherp mes verticaal de schil van de ananas. Haal eventuele achterbleven stukjes van de kroontjes weg aangezien deze niet lekker smaken.
  • Snij de ananas verticaal in 8 stukken. Verwijder vervolgens de harde kern aan de binnenkant van de ananas.
  • Meng in een kommetje de honing, het citroensap en de kaneel.
  • Smeer de ananas in met het mengsel.
  • Haal het mandje uit de Airfryer en laat de Airfryer op 180 graden voorverwarmen.
  • Leg een stuk bakpapier in het mandje waarbij aan alle kanten nog ongeveer een centimeter overblijft van de rand. Leg de ananas op het bakpapier.
  • Als de Airfryer is voorverwarmd kan het mandje weer worden teruggeplaatst. Stel de tijd in op 15 minuten.
  • Serveer de ananas warm, eventueel met een bolletje ijs of een schepje Griekse yoghurt.