Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Ananas met Honing en Kaneel
Een heerlijk dessert voor na een goede maaltijd: gebakken ananas met honing en kaneel. Serveer met een schepje Griekse yoghurt of een bolletje ijs.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
13
minuten
min
Totale tijd
23
minuten
min
Gang
Nagerecht
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
Ananas
5
eetlepels
Honing
3
theelepels
Kaneel
2
theelepel
Citroensap
Instructies
Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en zet de ananas rechtop.
Snij met een scherp mes verticaal de schil van de ananas. Haal eventuele achterbleven stukjes van de kroontjes weg aangezien deze niet lekker smaken.
Snij de ananas verticaal in 8 stukken. Verwijder vervolgens de harde kern aan de binnenkant van de ananas.
Meng in een kommetje de honing, het citroensap en de kaneel.
Smeer de ananas in met het mengsel.
Haal het mandje uit de Airfryer en laat de Airfryer op 180 graden voorverwarmen.
Leg een stuk bakpapier in het mandje waarbij aan alle kanten nog ongeveer een centimeter overblijft van de rand. Leg de ananas op het bakpapier.
Als de Airfryer is voorverwarmd kan het mandje weer worden teruggeplaatst. Stel de tijd in op 15 minuten.
Serveer de ananas warm, eventueel met een bolletje ijs of een schepje Griekse yoghurt.