Ga terug

Appelflappen

Appelflappen om zelf te bakken in de Airfryer.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Gebak
Keuken Hollands
Porties 6 appelflappen

Ingrediƫnten
  

  • 6 plakken Bladerdeeg
  • 2 Appels Elstar
  • Kaneel
  • Suiker
  • 1 Ei

Instructies
 

  • Haal de plakken bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd vervolgens de appels in kleine blokjes
  • Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
  • Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje van het appelmengsel. Vouw het bladerdeeg naar binnen in een driehoek en druk de randen goed aan.
  • Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de appelflappen hiermee.
  • Strooi een beetje suiker over de bovenkant van de appelflappen.
  • Laat de Airfryer voorverwarmen op 200 graden. Bak vervolgens in 10 minuten de appelflappen goudbruin in het mandje van de Airfryer.

Notities

Variatietip: in stap 3 kun je ook nog rozijnen toevoegen aan het appelmengsel.