bakplaat bereidt, maar waarschijnlijk lukt het ook gewoon in het mandje van de Airfryer.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 22 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken Hollands
- 1 Bloemkool klein, ongeveer 350 gram
- 2 Eieren
- 100 gram Geraspte kaas parmezaans of belegen
- 50 gram paneermeel
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- Peper
- Zout
Snij de bloemkool in kleine roosjes en was de bloemkool. Laat de roosjes vervolgens goed uitleggen.
Hak de bloemkool fijn met een mes of maal de bloemkool fijn in een keukenmachine of blender.
Voeg de kaas, de eieren, de helft van het paneermeel, het knoflookpoeder, en het chilipoeder toe aan de bloemkool. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Meng alles goed door elkaar tot het een plakkerig mengsel is. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is.
Doe het overgebleven paneermeel op een bord. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Pak een deel van het mengsel en maak er een rondje van. Druk 'm plat zodat je een nugget vormt. Doop dit in het paneermeel. Herhaal dit tot het mengsel op is.
Leg de nuggets op de bakplaat tot deze vol is en zet de bakplaat in de airfryer. In 12 minuten zijn de nuggets mooi goudbruin gebakken. Draai ze halverwege wel even.
Serveer de nuggets met ketchup of een sausje naar smaak. Eet smakelijk!