Ga terug

Airbollen (Oliebollen uit de Airfryer) van The Philips Chef

Wist je dat je ook oliebollen kunt bakken in je Airfryer? En dat met maar 1 eetlepel olie! Ik noem ze daarom ook Airbollen. Varieer met krenten of sukade.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Gebak, Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 12 Airbollen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram Oliebollenmix
  • 400 ml Water
  • 250 gram Rozijnen
  • 100 gram Bloem
  • 7 gram Gedroogde gist
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • 25 gram Poedersuiker
  • Oliespray met een fijne verstuiver

Instructies
 

  • Doe de oliebollenmix, het water, de gist en de rozijnen in een kom en meng goed. Als je een keukenmachine hebt kun je deze het werk laten doen met behulp van de deeghaak.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
  • Leg de bloem en poedersuiker op een bord. Knijp met een ijsknijper bollen van het deeg en rol ze door het bloem en poedersuiker mengsel.
  • Spray de bollen in met wat olie om ze kleur te geven.
  • Verwarm de Airfryer voor en bak de bollen per 4 stuks op 200 graden in 10 minuten. Draai de Airbollen na 5 minuten om.
  • Dien op met poedersuiker. Eet smakelijk!

Notities

Dit recept is bedacht door Martin Senders, oftewel The Philips Chef. Van oorsprong Eindhovenaar, met een grote passie voor koken. Martin heeft een gespecialiseerde koksopleiding gedaan en ben bijna altijd in de keuken te vinden.
Als Philips Chef houdt hij zich onder andere bezig met allerlei recepten die je kunt bereiden met Philips keukenapparatuur, zoals de Airfryer, SoupMaker, pastamachine, slowjuicer of blender. Zo wordt het eenvoudig om elke dag een lekkere, gevarieerde maaltijd op tafel te zetten.
The Philips Chef is ook te volgen via Facebook.com/ThePhilipsChef/.