Ga terug

Gevulde avocado met ei en zalm

Deze heerlijke gevulde avocado met ei en zalm uit de oven maak je gemakkelijk in de Airfryer. Dit koolhydraatarme gerecht is lekker als ontbijt of lunch.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 13 min
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 1 avocado
  • 2 Eitjes
  • 50 gram Gerookte zalm
  • Verse dille
  • Peper

Instructies
 

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
  • Snij met een scherp mes de avocado om de pit over de lengte doormidden. Pak beide kanten van de avocado en draai ze in tegengestelde richting om beide kanten van elkaar te halen.
  • Verwijder de pit en maak de holtes aan beide kanten iets groter.
  • Leg in de holtes van de avocado een plak zalm.
  • Tik de eitjes voorzichtig open en giet het eigeel met wat eiwit in de beide helften.
  • Bestrooi de avocado met wat peper. Mocht je nog wat zalm over hebben kun je dit in snippers snijden en er ook overheen doen.
  • Plaats de beide helften in de voorverwarmde Airfryer. Mochten ze niet goed blijven liggen kun je een dun stukje van de onderkant afsnijden zodat deze vlak wordt. Na 10 minuten kun je genieten van je koolhydraatarme maaltijd! Garneer met een klein beetje dille.

Notities

Tip: de uitgeschepte avocado hoef je natuurlijk niet weg te gooien. Je kan het vast eten, eventueel op een cracker, of verwerken in een salade.