Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Klop de witte basterdsuiker/vanillesuiker , zout en boter in een kom romig. Voeg vervolgens het halve ei toe en zorg dat alles 1 massa wordt.
Doe vervolgens hier de 200 gram bloem bij en maak het tot een deeg.
Doe van dit deeg 1/3 in een andere kom. Dit wordt het chocoladedeeg door hier 2 theelepels cacao aan toe te voegen. Zorg dat het cacao goed vermengd wordt zodat je een egaal bruin deeg overhoud.
Voeg bij het lichte oorspronkelijke deeg de eetlepel kaneel en meng dit ook goed door. Laat de beide deegjes even opstijven in de koelkast voor ongeveer een half uurtje.
Rol de beide deegjes uit tot ongeveer 4 mm dikte. Steek met de grote hartensteker harten uit beide deegjes. Vervolgens met de kleine hartensteker ook beide deegjes.
Vul het lichte deeg met kleine chocoladehartjes en omgekeerd. Voor de zekerheid ben ik daarna met de deegroller nog licht over de gevulde harten heen gegaan zodat alles goed aan elkaar vastzat.
Leg de harten die klaar zijn op een plank waar bakpapier overheen zit , zodat deze zo terug in de koelkast kan worden geschoven om goed koud te worden.
Ik heb de harten die klaar waren weer een kwartiertje in de koelkast gedaan.
Voordat de koekjes de Airfryer ingaan kun je met een Satéprikker allerlei leuke teksten in de koekjes maken.
Verwarm de Airfryer voor op 155 graden. De koekjes gaan er vervolgens 6 minuten in (op het grillplaatje) om gaar te worden. Laat de koekjes daarna afkoelen en serveer!