Ga terug

Knapperige friet van zoete aardappel

Ik kwam een fijn recept voor zoete aardappelfriet tegen op Chickslovefood.com en heb het aangepast voor in de Airfryer. De lekkere dip van honing en mosterd maakt het helemaal compleet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Zoete aardappelfriet

  • 3 Zoete aardappels
  • 4 eetlepels Polenta
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Zeezout
  • Peper

Dipsaus

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Mosterd

Instructies
 

  • Was de zoete aardappels en snij ze in kleine frietjes.
  • Dep de frietjes droog met keukenpapier of een theedoek.
  • Laat de Airfryer voorverwarmen op 180 graden.
  • Doe de frietjes samen met de polenta, olijfolie, paprikapoeder, zeezout en een sneufje peper in een plastic zak.
  • Maak de plastic zak dicht en schud goed totdat alle frietjes bedekt zijn met een laagje van het mengsel.
  • Als de Airfryer is voorverwarmd kunnen de frietjes uit het plastic in het mandje. Stel de tijd in op 20 minuten.
  • Maak in de tussentijd de dipsaus door de Griekse yoghurt, de honing en de mosterd te mengen.
  • Serveer de frietjes samen met de dipsaus. Eet smakelijk!