Ga terug

Granola

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 6 Porties

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram Havervlokken
  • 150 gram Noten (Amandelen, paranoten, pecannoten, hazelnoten, etc.)
  • 50 gram Pompoenpitten
  • 50 gram Geraspte kokos
  • 50 gram Cranberries (Gedroogd)
  • 5 eetlepels Kokosolie
  • 4 eetlepels Honing
  • 1 eetlepel Lijnzaad
  • 2 theelepels Kaneel
  • 1 theelepel Cacaopoeder

Instructies
 

  • Schep de havervlokken, noten, pompoenpitten, geraspte kokos, lijnzaad, kaneel en cacoapoeder door elkaar in een grote kom.
  • Verhit de kokosolie zodat deze vloeibaar is en voeg de kokosolie samen met de honing toe aan de kom en roer het geheel goed door elkaar.
  • Haal het mandje uit de Airfryer en verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
  • Bedek de onderkant van het mandje met bakpapier, laat aan alle kanten ongeveer 1 centimeter vrij zodat de lucht nog goed kan doorstromen.
  • Schep het mengsel op het bakpapier en plaats het mandje terug in de Airfryer als deze is voorverwarmt.
  • Stel de tijd in op 15 minuten en schep het geheel om de 3 minuten even om zodat alles gelijkmatig geroosterd wordt.
  • Als de 15 minuten om zijn kun je het geheel in een kom laten afkoelen. Schep alles nog even goed door zodat er geen klonten meer zijn.
  • Als de granola is afgekoeld kun je de gedroogde cranberries (of ander gedroogd fruit) toevoegen.

Notities

De granola eet je met wat (Griekse) yoghurt en eventueel vers fruit! Ik voeg zelf vaak blauwe bessen, banaan, kiwi of nectarine toe.