Ga terug

Bosbessen cake

Een lekkere zomerse cake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur 40 minuten
Totale tijd 2 uur 55 minuten
Gang Gebak
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • 4 Eieren
  • 200 Gram Zelfrijzende bloem
  • 150 Gram Boter
  • 200 Gram Suiker
  • 200 Gram bosbessen
  • 1 Pakje Vanillesuiker

Instructies
 

  • Laat de boter zacht of vloeibaar worden op een heel zacht vuurtje.
  • Splits de eieren.
  • Voeg in een kom de suiker, vanillesuiker, eierdooiers en de boter samen en klop tot een mooi geheel.
  • Vervolgens voeg je de bloem al roerend toe.
  • Het eiwit klop je op tot het mooi stevig is en roer je voorzichtig onder het deeg.
  • Meng de bosbessen onder het deeg.
  • Boter de cakevorm in en giet het deeg tot aan de helft van de cakevorm.
  • Bak de cake gedurende op 160 graden gedurende +- 35 min

Notities

Eventueel de bosbessen mengen met een beetje bloem om re voorkomen
dat de bessen naar de bodem zakken, niet nodig voor traditionele oven wel
voor de AF had ik de indruk