Ga terug

Reibekuchen

Een recept voor echte Duitse Reibekuchen, in Nederland ook wel bekend als aardappelpannenkoeken of rijfkoeken. Op de Duitse kerstmarkten eet men deze traditioneel met appelmoes.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 42 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Duits
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 kilo Aardappels kruimig
  • 2 Eieren
  • 2 Uien
  • 5 eetlepels Bloem
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Schil de aardappels en de uien. Spoel de aardappels af en dep ze goed droog.
  • Rasp de aardappels samen met de ui of mix het klein in een keukenmachine. Doe alles in een grote kom.
  • Giet het losgekomen vocht uit de kom en voeg de eieren en het bloem toe. Meng het geheel goed door elkaar en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  • Haal het mandje uit de Airfryer en laat de Airfryer voorverwarmen op 200 graden.
  • Bedek de bodem van het mandje met bakpapier, maar laat aan alle kanten ongeveer 1 cm over zodat de warme lucht nog goed kan circuleren.
  • Schep met 2 eetlepels bergjes aardappelmengsel op het bakpapier en druk ze plat tot ronde koeken.
  • Als de Airfryer is voorverwarmt kun je het mandje terugstoppen. Stel de timer in op 12 minuten. Niet alles zal in een keer er in passen, dus meerdere rondes bakken zijn wel nodig.