Ga terug

Ham-kaasbroodjes

Ham-kaasbroodjes met geraspte kaas, tijm en sesamzaadjes bovenop.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 4 broodjes

Ingrediƫnten
  

  • 4 plakken Bladerdeeg
  • 4 eetlepel geraspte kaas
  • 2 plakken ham (bv. schouderham)
  • 1 ei geklutst
  • 1/2 eetlepel Tijm naar smaak
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes naar smaak
  • 1/2 eetlepel geraspte kaas naar smaak

Instructies
 

  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en zet alle ingrediĆ«nten klaar voor gebruik.
  • Doe de geraspte kaas in een kommetje samen met de ham die je in blokjes hebt gesneden
  • Snijd de plakken bladerdeeg door de helft.
  • Vul 4 helften met de ham-kaas vulling en leg de andere helften op de vulling. Druk de zijkanten vast met een vork.
  • Smeer de pakketjes in met het geklutst ei.
  • Strooi naar smaak de sesamzaadjes, tijm en geraspte kaas over de pakketjes. (Je kan ook andere kruiden naar smaak gebruiken)
  • Verwarm de Airfryer met mandje voor op 180 graden.
  • Eenmaal opgewarmd kunnen de 4 (of per 2) pakketjes in het mandje. Zet de timer op 10 minuten.
  • Na 10 minuten heb je heerlijke ham-kaasbroodjes die je nooit meer kant-en-klaar wilt kopen.