Ga terug

Aspergequiche

Heerlijke asperquiche uit de Airfryer.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Avondmaaltijd
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Asperges geschild
  • 4 plakken Bladerdeeg
  • 4 Eieren
  • 200 ml Crème fraîche
  • 100 gr Kaas geraspt, jong
  • 2 eetlepels Peterselie geraspt
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Ronde springvorm +/- 18 centimeter

Instructies
 

  • Snijd de asperges in stukjes van 5 centimeter. Kook ze in een bodem met zout in 15 minuten beetgaar.
  • Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg. Klop de eieren los, meng er de crème fraîche, de kaas, de peterselie doorheen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Laat de asperges goed uitlekken. Verdeel ze over de deegbodem, schenk vervolgens het ei-roommengsel over de asperges.
  • Ik heb de quiche 's ochtends in de Airfryer gedaan (zonder voorverwarmen) en hem op 180 graden 20 minuten laten bakken. 's Avonds voordat we gingen eten heb ik hem nog 10 minuten op 180 graden zonder voorverwarmen in de Airfryer gedaan, en klaar.

Notities

Variatie tip: beleg de bodem met 100 gram bacon of slagersham